Lähteekö 40 maalin tehomies MM-kisoihin? - "Siitä päättävät isommat herrat"

Veli-Matti Savinainen on häärinyt tällä kaudella maalien edustoilla 40 osuman edestä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Veli-Matti Savinainen sai vuosi sitten runkosarjassa aikaiseksi vain kuusi maalia. Muodonmuutos eilen päättyneelle kaudelle oli melkoinen, kun Savinainen oli runkosarjan maalikuningas 30 osumalla ja mestari-Tapparan tehokkain pelaaja pudotuspeleissä saldolla 6+5.

Finaaleissa Savinainen lusi tunnetusti yhden ottelun pelikiellonkin, mikä osaltaan jopa käänsi sarjaa Tapparalle. Hän pirstoi mailansa Niiralan montun kaukalon porttiin hävityn toisen finaalin jälkeen ja koko episodi lähti sittemmin käsistä. Kuopiolainen paikallisradiolegenda Mikko Juntunen sanoi tuoreeltaan Savinaisen mailan lavan osuneen häntä niskaan ja sen tuntuneen "kuin miekan iskulta". Myöhemmin Juntunen perui puheitaan.

Tapauksen jälkeen Tappara voitti neljä peliä putkeen ja mestaruuden.

- Kyllähän me siitä pieni buusti saatiin. Juttua riittää varmasti vielä pitkään, triplamestari Savinainen naureskeli.

Uransa kolmannen Suomen mestaruuden hän asetti samaan jonoon toisen kanssa, mutta:

- Voittamista pitää aina arvostaa, mutta ensimmäinen on ensimmäinen, Savinainen viittasi Porin kevääseen 2013, jolloin finaaleissa kaatui juuri Tappara.

Jääkiekon MM-kisat alkavat viikon kuluttua Pariisissa ja Kölnissä. Uransa parhaan liigakauden kiskaissut Savinainen oli tehokas myös talven EHT-turnauksissa, kun kuuden maaottelun saldoksi kirjattiin 4+1. Kaikkiaan Savinainen on tehnyt tämän kauden 82 virallisessa ottelussaan (Liiga, A-mo., CHL) 40+33=73 pistettä.

Kisaspekulaatioihin kaksi MM-turnausta pelannut hyökkääjä ei silti äitynyt.

- Siitä päättävät isommat herrat, Savinainen kuittasi.