Lahdessa kauden tuplakotidebyytti

Kolmen kotiottelun viikon käytännössä aloittava Pelicans esittelee tänään Lahdessa kokoonpanossaan kotiyleisölleen kaksi tuoretta tulokasta, tämän kauden osalta.

Tapparan Veli-Matti Savinaisen (oik.) kanssa aloituskaarelle asettunut Jesse Saarinen edusti viime kaudella Kärppiä. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Ensimmäisen kotipelinsä Pelicansin paidassa pelaavat kasvattajaseuraansa palaava laitahyökkääjä Jesse Saarinen ja ilman NHL-paikkaa Pohjois-Amerikassa jäänyt tshekkipuolustaja Libor Sulak.

– On kieltämättä vähän jännittynyt olo. Siitä on jokunen vuosi vierähtänyt, kun olen viimeksi tämä paita päällä pelannut, kommentoi Saarinen Pelicansin verkkosivuilla.

Saarinen pelaa kakkosketjun laidassa sentterinään Joel Mustonen. Toisella laidalla höyryää Borna Rendulic.

Saarinen kirjautti viime kaudella Kärpissä 34 ottelussa näyttävät tehopisteet 6+17. Hän oli kuitenkin pitkään ilman sopimusta tämän kauden osalta. Lahtelaiskasvatti Saarinen edusti Pelicansia viimeksi kaudella 2009-10.

– Olin elokuussa jäällä Helsingissä ison ryhmän mukana. Kun Pohjois-Amerikassa pelaavat jatkoivat matkaansa, meitä oli vähän pienempi ryhmä jäljellä. Tällä viikolla on vasta kuormitettu kroppaa vähän isommin, että pääsee kunnolla pelin vaatimaan tempoon kiinni, Saarinen toteaa.

Pelicansin uutisoinnin mukaan myös Sulak debytoi lahtelaisyleisön edessä tänään, mutta illan kokoonpanoon häntä ei kuitenkaan ole merkitty.

Vahvasti viime kierroksilla sarjan kärkiosastoa kiinni ajanut Pelicans on kolmen ottelun voitto- ja kuuden pelin pisteputkessa. TPS:lle varsinaisen peliajan tappio on tältä kaudelta vielä täysin kokematon asia.

Palloseuran miehistössä nähdään uutena kasvona Elmeri Erosen pakkipariksi ilmoitettu viime kauden NHL-varaustilaisuuden herra numero viisi, Olli Juolevi, 19.

Pelicansin maalilla aloittaa Janne Juvonen, TPS:llä viidenteen liigapeliinsä suuntaava kirkkonummelaissyntyinen Rasmus Tirronen, 26.