Kuusela koukkasi kultajunaan Amurin kautta

Kristian Kuusela (vas.) ja Jukka Peltola ovat jo konkareita tässä hommassa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaiheikkaimman kauden Tapparan tuplakultajuhlien välissä on tainnut kokea konkarilaituri Kristian Kuusela, 34.

Mestaruutta Ruotsissa (MoDo) jo vuosikymmen sitten juhlinut Kuusela koukkasi toisiin kultajuhliin KHL:n ja Amurin kautta. Hän palasi Tapparan väreihin vasta helmikuussa.

- Ainutlaatuinen fiilis tästä aina tulee, eikä näitä koskaan liikaa saa, Kuusela totesi.

Mitaleita seinäjokelaislähtöisen Kuuselan palkintokaapissa on tämän jälkeen peräti kahdeksan.

"Onhan tässä sentään entisiä tai tulevia maajoukkuemiehiä 20+!"

S-Kiekon kasvatti nakutti vuosi sitten Tapparan mestaruustaipaleella pudotuspeleissä tehopisteet 5+10. Nyt lukema oli 5+4. Kuusela oli silti joukkueen toiseksi paras maalintekijä ja pudotuspelien plusmiinustilaston voittaja saldollaan +10 (15-5).

- Töitä tarvitsi tehdä tämänkin eteen. Runkosarjasta pääsimme kieltämättä läpi turhankin helpolla, mutta hankala vaihe tuli puolivälierissä Ilvestä vastaan. Ilman sitä ottelusarjaa emme olisi mestareita, koska vasta silloin heräsimme ymmärtämään, mitä voittaminen vaatiikaan.

Miksi Tappara voitti mestaruuden?

- Porukamme sitkeys oli omaa luokkaansa, vaikka meillä toki on laaja materiaali. Onhan tässä sentään entisiä tai tulevia maajoukkuemiehiä 20+!

Kuusela teki pudotuspelimaaleistaan neljä kahdeksaan viimeiseksi jääneeseen peliin runsaan kahden viikon aikana. Kymmenen osumaa positiivisen puolella ollut plusmiinussaldo oli ylivoimaisesti hänen parhaansa SM-liigan pudotuspeleissä kautta aikojen.

- Nyt on hienoa saada laittaa aivot narikkaan. Tämä kausi alkoi kuitenkin jo heinäkuun ensimmäisenä päivänä.