Kuudes kerta toden sanoo Koivistolle?

Ei minkään normipelin jälkeen. Henrik Koivisto (oik.) juhli keväällä 2013 Mikkelissä Jukurien voittamaa Mestiksen mestaruutta. Seurana toinen keskiuusmaalainen, Jesse Juntheikki. Kuva: Pasi Peltola

Kiekko-Vantaa, Jukurit, Jokerit, Lukko, Sport, Jukurit. Keskushyökkääjä Henrik Koivisto taitaa osata ainakin muuttokuorman pakkaamisen?
– Joo, osaan. Aika tiiviiseen pakettiin tavarat mahtuvat. Tärkein on paistinpannu, jossa on hyvä teflonpinta, naurahtaa kuuden viime kauden ajan vuosittain maisemaa vaihtanut keravalaiskasvatti.

– Täytyy tietysti myöntää, ettei tavaroita tarvitse hirveästi roudata. Meillä on tyttöystävän kanssa asunto Helsingissä
Vuosaaren Aurinkolahdessa.

Ja mihinkö sitä paistinpannua tarvitaan? Siivousvuorojen välttämiseen. Kun laittaa Mikkelissä Piisamikujan kommuunille ruokaa, saa joku muu siistiä.

– Marraskuun pimeät illat tuntuisivat yksin asuen todellakin yksinäisiltä. Joten Nestori Lähde hommasi meille vuokralle tällaisen sataneliöisen neljän huoneen kämpän. Jokaisella on tarvittaessa omaakin rauhaa, jos porukkaa tulee käymään, kertoo Koivisto Lähteen ja Teemu Tallbergin kanssa hankitusta kämpästä.

Koivisto, 26, pelasi juniorivuotensa loppuvaiheessa Jokereissa ja nakutti tehopisteen ottelutahtia. Nousu liigajoukkueen ykkösketjuun kesti kuitenkin puoli vuosikymmentä. Liigakuvioihin Koivisto ponnisti Kiekko-Vantaan ja Mestiksen mestaruuden Jukureissa 2013 tuoneiden kausien kautta.

Tie Jokereissa (2013–14) tyssäsi seuran siirtymiseen KHL:ään, vaikka tehopisteet 6+13 olivat oiva osoitus taidoista.
Vuosi Lukossa (14–15) jäi kesken. Raumalla kootut 2+9 pistettä syntyivät loppukaudesta uudelleen puolet vähemmällä pelimäärällä Sportissa.

"Ymmärrän, että moni luuli välillämme olevan hankausta."

Edes täysi liigakausi Vaasassa (15-16) pistein 5+13 ei taannut vakiintumista. Joku voisi pitää yllättävänä, että kutsu kävi täksi kaudeksi Risto Dufvan valmentamaan Jukureihin. Koivistohan joutui lähtemään kesken kauden Dufvan Lukosta.

– Ymmärrän, että moni luuli välillämme olevan hankausta. Koin vain Vaasaan siirtymisen viisaaksi Lukossa saamani vähäisen peliajan takia. Vastuu pieneni ymmärrettävästi, kun en pystynyt tuottamaan.

– Olen ehkä asettanut itselleni viime vuosina liikaa odotuksia, joista on tullut painolasti, kun homma on kusahtanut nopeasti. Nyt Jukureissa päätin ottaa rennommin, Koivisto kuvailee.

Jukureissa on kulkenut. Koivisto, kämppäkaverinsa Tallberg, 25, ja pari viikkoa ennen kauden alkua Jukureihin liittynyt amerikkalainen Zach Budish, 25, ovat johdattaneet mikkeliläisnousijat sarjataulukon paremmalle puolelle.

Koiviston plusmiinussaldo osoittaa ketjun toimineen nimenomaan tasakentällisin.

Ja miten kolmikkona jo 16 maalia tehneet pelurit ovatkaan sen tehneet! Ylivoimalla he ovat kaataneet oikeastaan vain KalPan kertaalleen. Koiviston plusmiinussaldo 15–7 (+8) osoittaa ketjun toimineen nimenomaan tasakentällisin.

– Jengit alkavat varmaan jo oppia pelityyliämme. Tallbergin kanssa homma on sujunut, mutta pelasimme toki yhdessä jo Sportissa ja muistaakseni aikanaan Kiekko-Vantaassakin, vaikka siellä kävikin kauden aikana miljoona pelaajaa.
Liigan pistepörssin kolmosena keikkuva Koivisto on jo rikkonut yhden kauden maaliennätyksensä seitsemällä osumallaan.