Kupari vai Kotkaniemi? - superlupaukset kohtaavat Isomäen illassa

Jesperi Kotkaniemi on Ässien toiseksi tehokkain pistemies. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kari Takko on varmasti paikalla keskiviikkona Ässien ja Kärppien ottelussa. Kyseessä on varsin oleellinen ilta hänen kansainvälisen työnsä kannalta.

Takko on paitsi Ässien pelaajakoordinaattori, myös NHL-seura Dallas Starsin Euroopan pelaajakartoituksen johtaja.

Isomäen jäähallin jäällä iskevät yhteen paitsi Ässät ja Kärpät, myös Jesperi Kotkaniemi ja Rasmus Kupari.

- Kyseessä on Suomen kaksi tämän hetken kirkkainta pelaajaa omassa ikäluokassaan ajatellen ensi kevään NHL:n varaustilaisuutta. Tällä hetkellä puhutaan ensimmäisen kierroksen varauksista, Takko hehkuttaa Ässien tiedotteessa.

Viime keväänä kaksikko oli yhdessä voittamassa Suomelle alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa.  Kotkaniemi iski kisoissa kuusi ja Kupari kolme tehopistettä.

Molemmat pelaajat ovat syntyneet vuonna 2000, joten he ovat edustuskelposia samoissa kisoissa myös ensi keväänä.

Sitä ennen kaksikko tähtää toiseen edustustehtävään, alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

- On erittäin mielenkiintoista nähdä pelaajat vastakkain. Kyseessä on myös ensi kesän varaustilaisuutta ajatellen herkullinen yhteenotto, Takko arvioi.

Kotkaniemi on päässyt toistaiseksi parempaan lentoon liigakaukaloissa. Hän on kerännyt yhdeksässä pelissä saldon 3+4=7, ja ensimmäiset liigapisteensä toisen polven kiekkoilija saalisti jo kauden avauspelissä Ilvestä vastaan. Tuolloin hän poistui kaukalosta 1+1-tehot vyöllään. 

Kauden kokonaissaldo on Ässien toiseksi kovin, sillä vain Sami Lähteenmäki on pystynyt kovempaan pistetehtailuun. Lähteenmäki pitää kultakypärästä kiinni yhdeksällä tehopisteellä ja saldolla 7+2.

Rasmus Kupari on toistaiseksi mahtunut Kärppien kokoonpanoon kuudessa pelissä. Kotkalaislähtöinen laituri on saanut tililleen yhden tehomerkinnän. Hän teki maalin torstaina kotiottelussa SaiPan verkkoon.

- Molemmat pelaajat ovat luisteluvoimaisia ja ratkaisuvalmiita. Lisäksi molempien pelaajien peliäly on kovalla tasolla ja he pelaavat jokaisen vaihdon täysillä. Poikien kehityksessä vain taivas on rajana, Takko kuvailee.

Sekä Kotkaniemi että Kupari ovat mahdollisia ykköskierroksen varauksia tulevalle kesälle. He ovat suomalaislupausten kärkikaksikko, ja kolmas ykköskierroksen spekulaatioihin mukaan nouseva on Espoo Unitedissa Mestistä pelaava Jesse Ylönen.

- Tyypilliseen eurooppalaiseen tapaan pelaajien fysiikka on tällä hetkellä isoin kehityskohde. Kaikki muut ominaisuudet ovat jo nyt huipputasoa. Molemmat ovat erittäin luovia pelaajia ja heitä on yleisönkin mielenkiintoista seurata illasta toiseen, Takko kommentoi.

- Jos heitä keskenään vertailee, niin Kupari on hieman edellä luistelussa, kun taas Kotkaniemi voittaa koossa ja kamppailuvoimassa