Kultakypärät vireessä Tampereella – Lukon pörssihai nousi jo kaikkien aikojen tilastossa kolmoseksi

Pisteitä ropisee. Lukon kultakypärä laukoi Ilvestä vastaan SM-liigauransa 253:nnen maalin. Vahalahdella on nyt koossa 662 (253+409) tehopistettä. Myös Juho Liuksiala osui ottelussa. Arkistokuva: Jukka Rautio/Europhoto


Ville Vahalahden tasoitusmaali Ilves–Lukko-ottelun kolmannessa erässä nosti Lukko-laiturin kolmanneksi SM-liigan kaikkien aikojen pistetilastossa. Raumalaisten kultakypärällä on 936 ottelusta koossa nyt 253+409=662 tehopistettä. 

Tilastonelosella eli Jari Lindroosille, 56, kertyi 649 SM-liigaottelussa aikoinaan myös 662 pistettä. LIndroos pelasi urallaan JyP HT:ssä, Jokereissa ja Kärpissä yhteensä 649 runkosarjakamppailua, joissa hän viimeisteli 230 ja syötti 432 osumaa.

Vahalahden edellä Liiga-ajan pisterohmuista ovat enää Tapparan iso kasi eli Janne Ojanen ja Ässiä ja TPS:ää edustanut iso nelonen Arto Javanainen. Kaikkien aikojen pistemäärissä Vahalahden edellä ovat yhä myös Matti Hagman ja Reijo Leppänen, mutta heidän pisteistään osa on SM-liigaa edeltäneeltä SM-sarja-ajalta. 

Itse ottelussa Lukon ilonaiheet rajoittuneet Vahalahden osumaan. Ilves iski vierasjoukkueen 1–1-tasoituksen jälkeen kaksi nopeaa maalia ja karkasi täpötäyden kotikatsomonsa riemuksi jo 3–1-johtoon. Tamperelaisten toisen maalin laukoi läpiajon päätteeksi kapteeni ja kultakypärä Tapio Laakso. Alivoimamaalin syötti Jerry D'Amigo, joka osui itsekin jo avauserässä.

Päätöserän puolivälissä oli Juho Liuksialan vuoro huudattaa 7300-päistä yleisöä. Tulokkaiden maalipörssin kärki sai tusinan täyteen. Seurakaveri Otto Koivula (10 maalia) ja Teemu Turunen (myös 10) hengittävät nyt kahden osuman päässä, kun runkosarjaa on jäljellä enää yksi ottelukierros.

 

Loppuunmyyty – ja sen huomaa. Tampereen Hakametsässä oli lauantai-iltana hieno tunnelma Ilveksen ja Lukon kohdatessa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto