Kultakypärä sivussa, Tappara Kuopioon ilman kirkkainta tähteään

Tappara joutuu neljänteen finaaliotteluun ilman Henrik Haapalaa. Kultakypärä on ollut pudotuspeleissä joukkueensa paras syöttelijä seitsemällä maalisyötöllään. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kultakypärä Henrik Haapala puuttuu kokoonpanosta, kun Tappara kohtaa Kuopiossa KalPan.

Pudotuspelimaailmaan kuuluu, että poissaolojen syistä ei hiiskuta. Varmaa tietenkin on, että jos Haapala olisi pelikunnossa, hän myös pelaisi.

– Haapala ei ole pelikuntoinen tänään, Tapparan joukkueenjohtaja Petri Tuononen kommentoi selväsanaisesti Aamulehdelle.

Haapalan poissaolo ja pelikiellosta vapautuneen Veli-Matti Savinaisen paluu pelaavaan miehistöön ovat jälleen kerran muokanneet kirvesrintojen kokoonpanon uusiksi. Savinainen hyökkää tutulla paikallaan Jani Lajusen rinnallla, toiselle laidalle nousee Jere Karjalainen.

Lauantaina erinomaisesti pelannut kakkosketju on entisellään. Kapteeni Jukka Peltola, sentteri Jan-Mikael Järvinen ja Kristian Kuusela muodostivat kolmannessa loppuottelussa kentän vaarallisimman trion. Kolmikko värkkäsi Tapparan 1–0-johtomaalin kuviolla, jossa sekä ajatus että kiekko liikkuivat nopeasti.

Savinaisen paikalla ykkösketjussa hyökännyt Sebastian Repo siirtyy illan ottelussa kolmosketjuun Otto Rauhalan ja Joona Luodon vierelle.

KalPa saa kahden ottelun pakkolevon jälkeen kokoonpanoonsa unkarilaisvahvistus Balazs Sebokin. Kolmossentteri  loukkasi olkapäänsä finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa viime tiistaina. Sebok on istutettu nelosketjuun Sami Mutasen ja Eetu Luostarisen rinnalle.

Ottelusarjaa johtavan kuopiolaisjoukkueen riveistä puuttuu Alexander Ruuttu. Otso Rantakarin telomaksi jäänyt laitahyökkääjä loukkasi polvensa niin pahoin, että ottelu jäi tällin tultua kesken. Rantakari ei saanut teostaan rangaistusta, eikä sanktioita tullut myöskään Liigan kurinpitokäsittelyssä.

Ruotsalaislehti Expressen kohautti kertomalla KalPan Eero Kilpäläisen siirrrosta SHL:n Örebrohon.

Kiekkoyleisön kannalta päivän iloinen uutinen on se, että tiistain viides finaaliottelu näytetään huomenna suorana maksuttomalla Nelosella. Maanantain neljäs finaali on nähtävillä vain Ruutu-palvelussa.

KALPA

Janne Keränen - Jaakko Rissanen - Jesse Mankinen; Jussi Timonen - Juuso Riikola

Tommi Jokinen - Matias Myttynen - Mikko Nuutinen; Niko Mikkola - Santeri Lukka

Miikka Pitkänen - Arttu Ilomäki -Jyri Junnila; Mikael Seppälä - Joonas Lyytinen

Sami Mutanen - Balazs Sebok - Eetu Luostarinen ; Otto Leskinen

Maalilla Eero Kilpeläinen (Denis Godla)

TAPPARA

Veli-Matti Savinainen - Jani Lajunen - Jere Karjalainen; Aleksi Elorinne - Valtteri Kemiläinen

Kristian Kuusela - Jan-Mikael Järvinen - Jukka Peltola; Alexander Bonsaksen - Blake Parlett

Joona Luoto - Otto Rauhala - Sebastian Repo; Aleksi Salonen - Otso Rantakari

Martin Røymark - Juhani Jasu - Teemu Nurmi; Pekka Saravo

Maalilla Dominik Hrachovina (Teemu Lassila)