Kukkonen seiskapakkina ja kapteenina – Suomi kohtaa tänään Tshekin

Pelin perusperiaatteet pleksissä kiinni. Leijonien valmennusryhmään keväällä liittynyt Mikko Manner on osaltaan ollut ajamassa sisään kevään kisoissa käytettävää pelitapaa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jos työrauha ja häiriötön keskittyminen ovat keskeisiä avaintekijöitä tuloksen saavuttamisessa. Leijonilla on kaikki edellytykset pelata erinomainen EHT-turnaus.

Kotimainen kiekkohype on kulkenut nyt toista viikkoa väliä Tampere–Kuopio. Näissä karkeloissa A-maajoukkueelle on ollut tarjolla B-luokan verran julkisuutta.

MM-kisojen aattopäivinä kisakuume nousee taatusti, mutta tänään alkava Tshekin Euro Hockey Tourin päätös on jäänyt täysin SM-liigan finaalipelien varjoon. 

Suomen kapteenina tänään käynnistyvässä Tshekin EHT-turnauksessa toimii puolustaja Lasse Kukkonen, joka on merkitty illan ottelun kokoonpanossa seitsemänneksi puolustajaksi. Kokenut Kukkonen on pelannut ennen illalla käynnistyvää kauden viimeistä EHT-turnausta yhteensä huimat 172 A-maaottelua.

Varakapteenin A-kirjainta Leijona-paitojensa rinnuksessa kantavat puolestaan hyökkääjä Valtteri Filppula ja puolustaja Topi Jaakola.

Torstai-illan kokoonpanon erikoisuus on se, että vauhtilaiturina tunnetuksi tullut Antti Pihlström pelaa edelleen keskushyökkääjänä, kun taas väkevän kevätkauden HIFK:n ykkössentterinä pelannut Roope Hintz runnoo laiturina.

Pihlström johtaa Leijonien nelosketjua, Hintz hyökkää kakkosketjussa Mikko Rantasen ja Miro Aaltosen rinnalla.

Tshekissä Suomi kohtaa lauantaina Venäjän ja sunnuntaina Ruotsin. Tre Kronor isännöi tänään Tukholmassa venäläisiä

MM-kisat alkavat Leijonien osalta viikon kuluttua perjantaina, 5:s toukokuuta. Suomen avausvastustaja on Valko-Venäjä.

Tshekki–Suomi TV2:lla torstaina 27.4. klo 19.30.