Kukkonen palaa kaukaloon HPK-ottelussa torstaina

Lasse Kukkonen on Kärppien alakerran ja koko joukkueen johtohamo.

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen ilmoitti tiistaina iltapäivällä päävalmentaja Kai Suikkaselle Tampereella, että hän joutuu henkilökohtaisten syiden vuoksi jättämään illan ottelun väliin. Kukkonen lähti Tampereelta välittömästi, mikä tiesi Aleksi Mäkelälle ja Nikolas Bryhnisveenille puolustuksessa lisää vastuuta.

Kukkosta olisi tarvittu jäällä niin henkisenä johtajana kuin pelillisenä suunnannäyttäjänä, sillä Tappara vei Kärppiä näytöstyyliin numeroin 5–1

Keskiviikon aamujäillä Oulun Raksilassa Kukkonen oli normaalisti mukana ja kuuluu vakiokokoonpanoon, kun Kärpät kohtaa torstaina kotonaan HPK:n.

Ruotsalaissentteri Niklas Olausson on erittäin lähellä pelikuntoa, mutta on edelleen pieni kysymysmerkki. Sama koskee puolustaja Taneli Ronkaista, jota niin ikään voi luonnehtia ”pienellä kysymysmerkillä”.

Myös amerikkalaissentteri John Albert toipuu hyvää vauhtia ”ylävartovammastaan”.

– Aikaisintaan hän on mukana tiistaina Mestarien liigan (CHL) ottelussa Prahassa Sparta Prahaa vastaan, mutta ei missään nimessä ennen sitä, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho tietää.

Pitkäaikaispotilas sairastuvalla on ainoastaan U20 maailmanmestari Saku Mäenalanen, jonka polvi operoitiin viime perjantaina. 22-vuotias Mäenalanen lienee pelikunnossa joskus joulun kieppeillä.