Kovia kokenut D'Amigo: "Taklaus tuli suoraan naamaan"

Ilves otti lauantaina Hakametsässä kauden ennätysyleisönsä, yli 6100 katsojan edessä tärkeät kolme pistettä Vaasan Sportilta puhtaasti lukemin 4-0.

Tupsukorvat menivät 1-0-johtoon heti ottelun alussa, eivätkä luovuttaneet johtopaikkaa enää pois. Ilveksen amerikkalaisvahvistus Jerry D'Amigo kehui joukkueensa otteita ottelun jälkeen.

- Se oli meiltä todella hyvä peli. Tämä oli tärkeä ottelu molemmille joukkueille. Lähdimme otteluun heti alusta kovaa, ja saimme alkuun pari tärkeää maalia. Mielestäni pelasimme kokonaisuutena todella hyvän pelin; maalivahti, puolustus ja hyökkäys - kaikki osa-alueet toimivat tänään.

Ottelun puhuttanein tilanne nähtiin heti ensimmäisen erän alkupuolella, kun Markus Kankaanperä taklasi D'Amigoa päähän Ilveksen puolustusalueella ja hänelle tuomittiin tilanteesta 5+20-minuuttinen rangaistus. D'Amigo näki rangaistuksen oikeutettuna.

- Taklaus tuli suoraan naamaan, siitä jäi pari jälkeäkin. Aivan selvä päähänkohdistunut taklaus. Likainen temppu, vaikka ei hän varmasti sitä sellaiseksi tarkoittanut. Vitosen arvoinen joka tapauksessa, D'Amigo analysoi.

Ilves on sarjassa sijalla yksitoista tasapisteissä viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävän Jukurien kanssa. Voi siis huoletta sanoa, että jäljellä olevat viisi ottelua ovat kaikki todella tärkeitä.

- Meillä on jäljellä viisi todella isoa peliä, ja meidän täytyy keskittyä niihin nyt yksi kerrallaan. Emme voi mennä asioiden edelle, ja alkaa miettiä liikaa sijoitustamme sarjataulukossa. Nyt lepäämme pari päivää, ja alamme sitten valmistautua seuraavaan peliimme torstaina.

Kauden aikana jokusen pelin kultakypärääkin kantanut D'Amigo ei ole viime otteluissa noussut parrasvaloihin tehoilemalla. Mies haluaisikin nähdä nykyistä useammin nimensä tehosarakkeissa.

- Viimeisen kymmenen pelin ajan en ole pystynyt pelaamaan sillä tasolla kuin minun pitäisi. Haluaisin olla iso osa tätä joukkuetta, joten minun pitää parantaa otteitani, kun pelaamme tärkeitä pelejä.

- Onneksi jätkät ovat nostaneet tasoaan, ja olemme pelanneet joukkueena todella hyvin. Varsinkin "Dogi" Liuksiala on ollut todella hyvä.

Ilves on pelannut nyt kaksi peräkkäistä nollapeliä, ja maalintekojyväkin on löytynyt. Parannettavaa on silti aina.

- Aina voi parantaa. Valmentajat käyvät varmasti videoita läpi, ja jatkamme työntekoa ensi viikolla. Olemme pystyneet kuitenkin pelaamaan nyt todella hyvää jääkiekkoa ja pitämään pelimme kasassa täysiä 60-minuuttisia. Täytyy vain jatkaa samalla linjalla.