Kotkaniemi tekee heti ketjumuutoksia

Mikael Kotkaniemi tekee välitömästi muutoksia Ässien pelaamiseen ja ketjukoostumuksiin. Kuva: Juhani Liuhala

Ässien tuore päävalmentaja Mikael Kotkaniemi ei ole ehtinyt vetää uudessa työssään kuin yhden kokonaisen harjoituksen, mutta siitä huolimatta hänellä on jo visio siitä, mitä muutoksia Ässissä pitää tehdä. Ensimmäisenä tarkastelunkohteena ovat ketjukoostumukset.

- Muutoksia on tulossa jonkin verran, mutta en halua vielä mennä tarkemmin yksityiskohtiin. Pelaajia siirretään sellaisille paikoille, missä he ovat minun mielestäni parhaimmillaan. Varsinkin erikoistilannepelaamisen suhteen näen asioita vähän eri tavalla kuin tähän mennessä on tehty, Kotkaniemi totesi.

Alkukaudella Kotkaniemi oli Suomi-sarjassa pelaavan Karhu HT:n päävalmentajana. Hän sai tiedon Ässien valmennuspestistä keskiviikko-iltana, kun Karhu HT tahkosi omaa otteluaan Forssassa. Sen jälkeen ajatukset on pitänyt siirtää pika-aikataululla patapaitojen tekemiseen.

"Aikaa muutoksiin ei ole paljoa, mutta sitä on toivottavasti riittävästi"

- En ole ehtinyt edes jännittää pestiäni yhtään. Koko yö meni valvoessa ja aamutreenien asioita pohtiessa. Kävimme pelaajien kanssa aamulla hyvän vuoropuhelun, missä esittelin omat näkemykseni jääkiekosta. Aikaa muutoksiin ei ole paljoa, mutta sitä on toivottavasti riittävästi, Kotkaniemi kiteytti.

Ässien tavoite on pelata loppukaudella samantyylistä jääkiekkoa kuin vuonna 2013, milloin joukkue juhli kauden päätteeksi Suomen mestaruutta kakkosvalmentajanaan Kotkaniemi.

- Hyvin lähellä samaa tyyliä tavoittelemme, mutta pieniä erojakin tietysti on. Pelaamisen pitää perustua siihen, että asioita tehdään kontrolloidun nopeasti. Hyökkääminen ei saa olla pelkkää koheltamista, vaan kaikessa tekemisessä pitää olla selkeä tavoite, Kotkaniemi painotti.