Koskirannoilla kimppa Lappeenrannassa

Jääkiekkojoukkueen pukukoppi ei ole niitä rauhallisimpia paikkoja. Kun kotona ovat vauhtia ja vaarallisia tilanteita järjestämässä kolme- sekä puolivuotias juniori, ei ole ihme, mistä SaiPan Tero Koskirannan saattaa vapaailtana puhelimitse tavoittaa.

- Bellan kanssa ollaan iltalenkillä. Meillä oli koirakuume jo ennen lapsia. Nyt coton de tulearin lenkittäminen on ymmärrettävästi vastuullani, Koskiranta toteaa.

Bluesissa 22-vuotiaana liigajäillä debytoinut Tero Koskiranta, 32, yltää tänään Kisapuistossa huomattavaan merkkipaaluun. Käteen lyödään Liigan muistotaulu 500 runkosarjaottelusta.

300 ja 400 ottelun plakaatit ovat mökillä Mäntyharjulla. Se mökki on kesän päämajamme.

 

- Jokunen matsi on tarvinnut siihen määrään pelata. Jotain on kai tehnyt oikein, kun on tämän verran hyvin pysynyt terveenä, Koskiranta pohtii.

Miten pelaajat näitä muistopalkintoja arvostavat? Ovatko aiemmat sadan pelin rajapyykit tallella?

- Muistaakseni 200 ottelusta ei vielä tullut mitään, mutta 300 ja 400 ottelun plakaatit ovat mökillä Mäntyharjulla. Se mökki on kesän päämajamme.

Mökki taitaa tässä tapauksessa olla todellakin enemmän kuin tavallinen mökki. Koskiranta pelasi toissa kaudella sekä Turussa Palloseurassa että Ruotsin Karlstadissa Färjestadin väreissä. Viime kausi jakautui TPS:n ja Sportin palvelemisen kesken.

Pelaajauran jälkeen en halua muuttaa enää kertaakaan!

 

- Kun on noin pieniä lapsia, perhe oli koko ajan mukana. Pelaajauran jälkeen en halua muuttaa enää kertaakaan!

Kun SaiPa sattuu joskus harvoin kiertueelle Länsi-Suomeen, ei Koskirannan perheessä tarvitse välttämättä olla kolmistaan. Kaksi ja puoli vuotta Teroa nuorempi pikkuveli Jarno Koskiranta, 29, pelaa KHL:ään Pietarin SKA:ssa.

- Jarnolla on samankokoinen perhe, ja heillä on koti vain 500 metrin päässä meistä. Kun SKA on vieraskiertueella, on muu perhe yleensä Lappeenrannassa, Tero kertoo.

Paimiossa syntyneet, mutta Espoon Kiekkoseurassa lajiaakkosensa oppineet Tero ja Jarno pelasivat aikanaan yhdessä Kirkkonummella Salamoissa Mestistä 2006-07 ja SaiPassa SM-liigaa 2009-11. Tero koukkasi hakemassa Pelicansin kanssa SM-hopeat ennen neljän vuoden pestiä Tepsiin. Jarno kiiruhti vuotta myöhemmin Tapparan hopeajunan kautta KHL-kaukaloihin.

Tero tarvitsi uralleen uuden alun ja ilmestyi kesällä SaiPaan yhden vuoden sopimuksella. Hän oli ollut SaiPasta poissa Pekka Tirkkosen valmentamat neljä pudotuspelikevättä.

- SaiPassa oli menty paljon eteenpäin niinä vuosina. Alkumme tähän kauteen oli heikko, mutta viimeisimmät kymmenisen peliä ovat jo näyttäneet paremmalta, määrittelee toisen hyökkäävän ketjun sentterinä 6+4 tehopistettä 21 ottelussa koonnut Koskiranta.