Koski kotiutui Kisapuistoon

Viime viikolla Raumalla Eetu Koski (oik.) sai seurata lähietäisyydeltä joukkuekaverinsa Jesse Virtasen tuuletusta. Lopussa tuuletti kuitenkin Koski, sillä uusikaupunkilaisen nykyinen seura SaiPa voitti hänen entisen seuransa Lukon lukemin 1-3. Kuva: Esa Urhonen

Heinäkuun helteillä jääkiekkoilijat hikoilevat hyvin ansaitulla lomalla, mutta keskushyökkääjä Eetu Koski, 24, saattoi menneenä kesänä hikoilla muistakin syistä.

Raumalaistunut uusikaupunkilainen oli Lukon kokenut ja voittanut keväällä Jukureissa Mestiksen, mutta työpaikasta syksyksi ei ollut varmuutta.

- Kesä meni osittain edelliskauden vaivoja kuntouttaessa, joten oli hyvä edetä hiljakseen. Elokuussa SaiPalle tuli tarve sentteristä, jolloin teimme vuoden sopimuksen. Päivääkään ei ole tarvinnut Lappeenrantaan muuttamista katua. Tarjottu kaksivuotinen jatkosopimus oli helppo allekirjoittaa, toteaa keskiviikkona puhelimitse, Raumalta, tavoitettu Koski.

- Palasin pariksi päiväksi Raumalle, koska jouduin olemaan sivussa lauantain ja tiistain peleistä pienen vaivan takia. Samalla menee tämä Tuomoniementien asunto myyntiin.

"Huumori loppui Lukon touhuun. Pelailin ottelun tai kaksi silloin tällöin. Ei siinä ollut kovin optimaalista antaa näyttöjä."

SaiPan senttereistä on koko kauden ollut sivussa kokenut Ville Koho. Kosken tehopisteet 1+2 kotimaan liigassa eivät tilastoissa erotu, mutta plusmiinus 10-11 (-1) on puolustavamman ketjun sentterille asiallinen lukema. Jatkosopimuksen verran Koski vakuutti lappeenrantalaisseuraa kuitenkin syksymmän CHL-peleissä, joista jäi tilastoihin maireat pörssilukemat 5+2.

- CHL-pelit menivät tosi hyvin. Ehkä otin niistä liikaa stressiä SM-liigan peleihin, pohdiskelee 51 nuorisomaaottelun UJK-kasvatti.

Toistaiseksi Etelä-Karjalan ja Satakunnan välillä kulkee viikottainen liikenne. Kosken kihlattu Asta Frangén, joka ei ole Nakkilasta vaan Ilomantsista, opiskelee Porissa yliopistossa kulttuurituotantoa.

Tiistaina pelattiin sekä Porissa että Raumalla, mutta Koskea ei halleissa nähty.

- Olen pysytellyt visusti kotona Tuomoniementiellä. Tiistai-iltana katsoin televisiosta kotipelimme JYPiä vastaan.

- Oikein hyvin olen kotiutunut. Lappeenranta on mukavan oloinen kaupunki, hyvin samanlainen kuin Rauma, mutta vähän isompi ja vähän enemmän aktiviteettia, mainosti Koski SaiPan sopimustiedotteessa.

Lukossa Koski yritti läpimurtoa neljä kautta. Tilille kertyi 57 liigapeliä ja 3+6 tehopistettä. Junioriajan jälkeisiin vuosiin on mahtunut keikkoja Mestiksessä Kiekko-Vantaassa, TuTossa, Jukureissa, LeKissä ja KeuPassa, joissa kolmessa keskimmäisessä jopa saman kauden aikana.

- Huumori loppui Lukon touhuun. Pelailin ottelun tai kaksi silloin tällöin. Ei siinä ollut kovin optimaalista antaa näyttöjä, kuittaa Uudestakaupungista Raumalle jo 15-vuotiaana kimppakämppään Riku Väkiparran kanssa muuttanut Koski.

Poikien MM-kisoissa pelanneelta ja viime kaudella TuTossa Mestiksessä puolustaneelta Väkiparralta ovat jääneet liigapelit vielä kokematta.