Koskenkorva sai nopeasti rytmistä kiinni

Jesse Koskenkorvalle pääsy Kärppien liigajoukkueen koppiin on sallittu.

Pienenä poikana asetettu haave on nyt totta. Jesse Koskenkorva, 17, raivasi alkuviikosta tiensä pukukoppikäytävän A-junnupuolelta miesten liigajoukkueen ihmeelliseen maailmaan.

– Hienoa kuulua tähän joukkueeseen. Kaikki tekeminen tuntuu paljon ammattimaisemmalta, vaikka kyllä se tekeminen A-junnuissakin on ammattimaista, Koskenkorva avaa.

Hän pelasi tiistaina uransa ensimmäisen liigaottelun Lahdessa Pelicansia vastaan.

– Hieno kokemus ja ainutkertainen. Vain kerran elämässä sitä pelaa ensimmäisen liigaottelun. Pelaajat olivat isompia ja kamppailut kovempia, hän vertailee.

Nuorukainen pelasi ykkösketjussa Mika Pyörälän ja Jiri Tlustyn kanssa. Sama komennus odottaa häntä perjantaina HIFK:ta vastaan.

– Aikamoisia pelimiehiä. Antoivat neuvoja ja toivottivat koko ajan tsemppiä.

Koskenkorva sai jääaikaa 13.52, voitti 17:stä aloituksestaan kahdeksan, laukoi kaksi kertaa kohti Pelicansin maalia ja istui yhden 2-minuuttisen.

”Nimi Koskenkorva on useimmille jääkiekon suurkuluttajalle tuttu – ja kyllä: Hän on yli 600 liigaottelua Kärpissä ja Tapparassa pelanneen Kimmo Koskenkorvan veljen poika.”

1999 syntynyt Koskenkorva kuuluu Suomi-kiekkoilun suurlahjakkuuksiin ja on rankattu Jääkiekkoliiton sisäisessa U18-maajoukkueen rankingissa sijoille 1–4. Arvatenkin hän on erittäin vahvoilla joukkueeseen, kun ikäluokan MM-kisat pelataan keväällä Slovakiassa.

Koskenkorva käy Kastellin urheilulukiota, ja tavoitteena on valkolakki 3–4 vuoden kuluessa.

– Sekä jääkiekko että koulu ovat tärkeitä, ja vaikea sanoa, kumpi on ykkönen, mutta kyllähän se on niin, että jos pysyy liigajoukkueessa, koulun käynti varmasti vaikeutuu, Koskenkorva aprikoi ja lähtee kantamaan pelikassia Kärppien liigajoukkueen bussiin.

Nimi Koskenkorva on useimmille jääkiekon suurkuluttajalle tuttu – ja kyllä: Hän on yli 600 liigaottelua Kärpissä ja Tapparassa pelanneen Kimmo Koskenkorvan veljen poika.

– Hän oli idolini silloin olin pikku poika, Jesse kehui setäänsä Kalevan haastattelussa syyskuussa.

Koskenkorva pelasi vielä viime kaudella Kärppien B-junioreissa, jossa hän juhli SM-kultaa. Sitä edelliset pelivuodet toivat kaksi SM-hopeaa C-junioreissa.

Hyppäys B-junioreista liigajoukkueeseen kesti siis vain runsaat puoli vuotta.