Korhonen korotetaan keskelle, Jokela palaa

Neljänteen liigapeliinsä valmistautuva Anjalankosken Kiekon kasvatti Olli Korhonen, 18, on saanut useamman nopean ylennyksen viime päivinä KooKoossa.

Korhonen aloitti edellisen kotiottelun tiistaina Pelicansia vastaan ylimääräisenä hyökkääjänä, nousi toisessa erässä kokoonpanoon nelosketjun laidalle ja pääsi jäälle jatkoajalla ratkaistakseen maalillaan voiton Pelicansista.

Perjantaina Tapparaa vastaan Korhonen saa komennettavakseen nelosketjun, jonka laidoilla aloittavat Mika Koivisto ja Eero Savilahti. Tappara-laina Miika Heikkilä putosi ylimääräiseksi hyökkääjäksi.

KooKoon puolustajapula helpottuu, kun Mikko Jokela palaa riviin. Marraskuussa seuraan siirtynyt Jokela, 36, loukkaantui joulukuun alussa HPK-pelissä ja joutui sairaslistalle yli kahdeksi kuukaudeksi.

KooKoon maalilla jatkaa Niko Hovinen ja varalla Peliitoista viikoksi lainattu Ilves-kasvatti Lassi Yrjölä. Samu Perhonen lienee loukkaantunut tai sitten ei vain mahdu kokoonpanoon. Joka tapauksessa KooKoo on valmis vapauttamaan Perhosen toisesta sopimuskaudestaan, jos torjujalle vain löytyisi ottaja.

KooKoon sivujen tuoreimman uutisen mukaan joukkueen sairaslistalla on kymmenen pelaajaa. SM-liigan sivujen mukaan vaivaisia on viisi. Mielenkiintoista, mutta asioiden ollessa huonosti kannattaa tietenkin löytää syylliset muualta. Kenenpä valmentajan joukkue koskaan on karsiutunut pudotuspeleistä muuten kuin tuomarivirheillä?

Tappara arpoi vielä iltapäivällä kokoonpanoaan, jossa oli kello 13 kahden pelaajan mentävä aukko. Jos ensimmäistä kertaa tällä kaudella vajaan miehityksen aamupäivällä ilmoittanut Tappara todellakin ilmestyy Kouvolaan kahden miehen vajauksella, voisi KooKoo lainata Miika Heikkilän takaisin Tapparalle, jotta joukkueet pääsivät peliin yhtä monen miehen voimin.

Kuvioita ovat sekoittaneet Jere Karjalaisen loukkaantuminen edellisessä pelissä tiistaina Raumalla. Sivussa on myös puolustaja Otso Rantakari. Veli-Matti Savinainen säveltää sentterinä.

Tamperelaisten maalilla aloittaa Teemu Lassila, jolla on ollut kahden edelliskuukauden aikana torjuntatöitä kuudessa liigapelissä.