KooKoossa jatkava Virtanen kovin Kouvolan sentterikasvateista

Mikko Virtanen kokosi torstaina Kisapuistossa ensi kertaa liigatasolla kolme tehopistettä yhdessä ottelussa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

KooKoossa on odotettu jo jonkin aikaa seuran kasvatin Mikko Virtasen kehittymistä Tornionmäen Tehomieheksi. Torstaina Kisapuistossa saatiin pieni täyttymyksen häivähdys, kun tiistaina 23 vuotta täyttänyt Virtanen nakutti ensi kertaa liigatasolla kolmen (1+2) tehopisteen työrupeaman.

"Eipä voi sanoa, että olisin pisteillä ennen tätä mässäillyt."

KooKoolla oli muutenkin SaiPaa vastaan kaukalossa hämmästyttävä miehitys, sillä eihän kouvolalaisseuraa ole kahdella tuoreimmalla liigakaudellaan tunnettu omista kasvateistaan. Nyt neljästä keskushyökkääjästä peräti kolme oli KooKoo-kasvatteja. Jarkko Immonen, 33, teki myös maalin. Olli Korhonen, 18, pelasi 13. liigaottelunsa.

KooKoo-kasvateista Kisapuistossa tuuletti myös laitahyökkääjä Sami Tamminen, 19, joka teki kauden 29. ottelussaan ensimmäisen liigamaalinsa ja tuplasi tehoillaan 1+1 kauden tehopisteensä.

Virtanen on pelannut maaliskuun otteluissa keskimäärin 20 minuuttia. Lukema kertoo, että hän kuuluu valmentaja Tuomas Tuokkolan suunnitelmiin myös ensi kaudella.

Mistään tilastoista kohdaltasi ei kuitenkaan löydy merkintää ensi kauden sopimuksesta. Miksei löydy?

- Niin, ei ole tainnut kukaan julkaista mitään, virnisti Virtanen vastaukseksi.

Virtanen on ollut KooKoon senttereistä kauden neljänneksi tehokkain pistein 3+7, kun kokenut Immonenkin on syöttöpisteen perässä. Tosin Virtasen pisteistä 1+4 on kertynyt kolmessa viime pelissä.

- Kauteni on ollut vaikea, kun heti alkuun oli loukkaantuminen. Peliesitykseni ovat olleet omasta mielestäni ihan ookoo, mutta tehoja on kieltämättä alkanut tulla vasta nyt. Eipä voi sanoa, että olisin pisteillä ennen tätä mässäillyt.

Kisapuiston syöttöpisteensä Virtanen kuittasi ylivoimalla, johon nimekkäämmässä KooKoossa pari kuukautta sitten oli vaikea tunkeutua.

- Joukkueen tilannehan oli pitkään vaikea, koska pelasimme kuin pudotuspelejä jo kauan. Kivahan nyt on kuitenkin päästä pelaamaan runsaasti, Virtanen totesi.

Viime kaudella 4+3 tehopistettä koonneen Virtasen pelimäärä jäi vuosi sitten 17 otteluun, joten hän on tällä kaudella vielä tulokas.