KooKoon SaPKo-laina suoraan Michael Keräsen korvaajaksi ykkösketjuun!

Tiistaina lyhyen 60-kilometrisen keikan Lahteen heittävä Liigan sarjakärki KooKoo lainasi ohentuneeseen hyökkääjäosastoonsa Savonlinnan Pallokerhossa melkoista tulosta viime keväänä tehneen hyökkääjä Rasmus Hämäläisen.

Kolme kautta SaPKoa edustanut SaiPa-kasvatti Hämäläinen, 23, nakutti viime keväänä SaPKon ylivoimaisesti voittamissa Mestiksen pudotuspeleissä 12 ottelussa näyttävät 8+6 tehopistettä.

Hämäläinen ei vielä Liigan avausviikonlopun aikana tiennyt, että tulee pelaamaan seuraavat ottelut KooKoon paidassa. Silti hän seurasi lauantaina pelattua Kaakon derbyä kotisohvalta käsin.

– Sunnuntaina tosiaan tuli tieto, että tänne pääsen. Perjantaina oli oma Suomen cupin peli ja lauantaina itseasiassa juuri KooKoo–SaiPa-peliä tuli seurailtua, minkä siinä kerkesi, sanailee Hämäläinen KooKoon sivuilla.

Viime kaudella Mestis-mestaruuden voittaneessa SaPKon joukkueessa Hämäläinen takoi runkosarjassa 47 ottelussa 23+8 tehopistettä.

– Rasmus on suoraviivainen hyökkääjä, jonka maalimäärät Mestiksessä ovat hyvä työnäyte, kommentoi siirtoa KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

Hämäläinen teki maanantaina ensimmäiset luistimen piirrot KooKoon harjoituksissa. Treeneissä löytyi heti uusi hyökkäyskolmikko.

– Miikka Pitkäsen ja Toni Kähkösen kanssa treeneissä vedettiin ja luultavasti sillä myös lähdetään Lahden matsiin. Kiva, että pääsi saman tien ottamaan tatsia jäähän ja sai samalla sen ensimmäisen jännityksen alta pois. On sitten valmiimpi matsiin.

SaPKon oli helppo lainata Hämäläinen kahdeksi viikoksi Kouvolaan. Mestis käynnistyy tänä syksynä poikkeuksellisen myöhään eli vasta runsaan kahden viikon kuluttua.

SaPKon varakapteeninakin viime kauden toiminut Hämäläinen on pelannut Savonlinnassa täydet kolme kautta siirryttyään Etelä-Savoon SaiPan A-junioreista. Tuloksena on ollut runkosarjassa 33+16 tehopistettä 105 ottelussa.