KooKoon luotsi otti tutun puolustajan hätäavuksi

KooKooseen siirtyvä Jyri Niemi on Kouvolassa valmentavalle Tuomas Tuokkolalle tuttu Ilveksen peliasusta. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto


Puolustaja Jyri Niemi, 27, pönkittää KooKoon alakertaa marraskuun maajoukkuetaukoon asti ulottuvalla sopimuksella.

Hankinta tuli ajankohtaiseksi Robin Jacobssonin loukkaantumisen ja Henrik Forsbergin sekä Veeti Vainion vaivojen vuoksi.

– Meillä on pakistossa muutamia poissaoloja ja paluuaikatauluissa on vielä epävarmuutta. Tämän takia päädyimme vahvistamaan puolustusta. Meillä on maajoukkuetaukoon asti hyvää aikaa katsoa tilannetta puolin ja toisin, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen taustoittaa.

Rikkonaisia kausia pelannut Niemi on saanut tililleen neljän viime kauden aikana HPK:n ja Ilveksen paidassa 100 Liiga-ottelua ja tehnyt niissä 31 tehopistettä.

Ilveksessä Niemi pelasi A-rinnassa samaan aikaan kaudella 2015–16, kun valmentajana oli KooKoon nykyinen luotsi Tuomas Tuokkola. Kausi jäi sekä puolustajalta että päävalmentajalta pahasti vajaaksi: Niemi kärsi terveysmurheista ja pystyi pelaamaan vain 24 ottelussa, Tuokkola sai potkut kesken talvea tammikuussa 2016.

Hämeenkyrön Hokkarien 188-senttisellä ja 94-kiloisella kasvatilla on historiaa myös Kanadan juniorisarja WHL:stä, kaksista alle 20-vuotiaiden MM-kisoista sekä kolmen kauden ajalta Pohjois-Amerikan farmisarjoista AHL:stä sekä ECHL:stä.

Niemi liittyy KooKoon rivistöön maanantaina ja pelaa oranssimustissa numerolla 88.

KooKoo pelaa alkavalla viikolla kolme ottelua. Tiistaina joukkue isännöi Kotkassa Hämeenlinnan Pallokerhoa ja viikonloppuna ohjelmassa on ottelut JYPiä sekä SaiPaa vastaan Imatran Bauer-turnauksessa.