KooKoolle pätkäpakki marraskuun alkuun asti

KooKoo vankistaa rivejään puolustaja Niko Tuhkasella, jonka kanssa seura solmi marraskuun maajoukkuetaukoon kestävän sopimuksen.

Tapparan Martin Röymarkia maalinedustalta pois siirtävä Niko Tuhkanen (oik.) pelasi KooKoossa jo viime kaudella Tapparan lainamiehenä. Kuva: Europhoto/Jukka RautioTuhkanen, 29, pelasi viime kaudella KooKoossa 20 ottelua lainapestillä Tapparasta. Puolustaja liittyi joukkueen matkaan keskiviikkoaamuna ja on käytettävissä jo viikonloppuna Liiga-kauden avauksessa.

- Meillä on pakistossa vaivoja ja loukkaantumisia, joiden myötä lukumäärä alkoi käydä pieneksi, toteaa KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen seuran tiedotteessa.

- Kun tarjolla oli hyvä tuttu mies, niin päätimme tarttua tilaisuuteen. Niko on hyvässä fyysisessä kunnossa ja täynnä intoa. Sopimus ulottuu nyt maajoukkuetaukoon, jolloin viimeistään arvioimme kokonaisuutta uudelleen.

Lahden kesästä ei kiekkoilijoita puutu, vaikkei maisemissa olisikaan Pelicansin työntekijöitä. Tuhkanen viiletti freelancerina harjoituksissa esimerkiksi Jokerien Joonas Jalvannin, Joonas Hurrin, Jesse Rohtlan, Vili Sopasen ja Marko Pöyhösen kanssa. Edellinen työpaikan löytänyt oli Puolaan suunnannut Rohtla.

- Salilla teimme oma juttuja, mutta päivät aloitettiin usein yhteislenkeillä. Jäillä kävimme esimerkiksi Vierumäellä ja Pajulahdessa. Paikalla oli joskus jopa 25 pelaaja. Omia taskuja oli kaivettava jäävuorojen maksamiseen, Tuhkanen kertoo.

- Ajattelin, että Suomessa Liigasta löytyisi kuitenkin jossain vaiheessa tilaa. Tarjouksia tuli ulkomailta. Halusin odottaa, että tulisi tällainen paikka. Lahtelaiselle on oikein hyvä löytää työpaikka Kouvolasta, Tuhkanen myhäilee.

KooKoon pakistosta Robin Jacobsson ja Veeti Vainio ovat sivussa useita viikkoja ja Henrik Forsbergin pelikunto on epävarma.

- Forsbergin tilanne tuli meille puskista ja on huolestuttava. Nämä ovat arjen murheita, joiden kanssa jääkiekkojoukkueessa on vain tultava toimeen. Toivottavasti pelaaja saadaan kuntoon, Kultanen sanoo.

Tuhkanen pelaa KooKoossa numerolla 10.