KooKoolla uudet maalitykit

KooKoon kausi ei ole lähtenyt ainakaan harjoituspelien tulosten osalta liikkeelle mitenkään mainittavasti, mutta kouvolalaiskasvatti Mikko Virtanen, 23, on napauttanut kolmeen peliin jo kaksi maalia.

Viime kaudella runkosarjan 49 ottelussaan viisi maalia tehnyt Mikko Virtanen on osunut KooKoolle kolmessa harjoituspelissä kahdesti. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Otos on pieni, mutta kahdella edelliskaudella liigakaukaloissa neljä ja viisi maalia tehneelle miehelle merkittävä.

- Varmaan tässä ollaan sitten aiempaa paremmassa kunnossa, hykerteli Virtanen KooKoon hävittyä perjantain alkuillan pelissä Imatralla JYPille maalein 2-4.

KooKoon maalit tekivät Virtanen ja molemmissa osumissa mukana ollut puolustaja Jake Newton (1+1). KooKoo on tehnyt kolmessa harjoituspelissään viisi maalia peliajalla. Virtasen tavoin kahdesti on osunut KalPasta siirtynyt Miikka Pitkänen.

Virtanen aloitti harjoituspelit koulutuksensa mukaisella paikalla keskushyökkääjänä, mutta luisteli Imatralla laidalla Patrick Björkstrandin vetämässä ketjussa yhdessä Anrei Hakulisen kanssa.

- Meillä on kymmenkunta kaveria poissa erilaisten vaivojen takia, joten kokoonpanoissa on elävyyttä siksikin. Haemme ja katsomme Mikolle sopivinta roolia, muotoili valmentaja Tuomas Tuokkola.

- Keskellähän tulisi enemmän kiekkoja, mutta voin pelata laidallakin. Harmi, ettemme ole saaneet harjoituspeleissä aikaan vielä yhtään ehjää 60-minuuttista. Nytkin tuli alkuun pimeä erä (3-0 JYPille), Virtanen totesi.

Virtasen kaudet kasvattajaseurassaan liigakaukaloissa ovat tuottaneet tehopisteet 4+3 ja 5+9. Tornionmäkeläisen 184-senttisen pelaajan tiedetään elävän pelaamisesta hyökkäyssuuntaan.

Millainen olisi kohdaltasi hyvä kausi 2017-18?

- Enemmän pisteitä pitäisi ainakin kertyä. Vähempään ei enää ole varaa, Virtanen naurahti.