KooKoolla loukkaantumishuolia – "Tällä hetkellä menemme näillä"

Jarno Kultanen sanoo, että hyviä pelimiehiä on vielä vapaalla jalalla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Keskiviikkona kautensa Vaasassa avannut Kouvolan KooKoo ei toistaiseksi etsi vahvistuksia, vaikka loukkaantumishuolet ovat jo nyt tulleet esille. Kärkipelaajista sivussa toistaiseksi ovat maalivahti Juha Järvenpää, puolustaja Robin Jacobsson ja hyökkääjä Eetu Pöysti. Lisäksi puolustaja Henrik Forsberg on vielä toipilaana.

Viime kaudet isoista loukkaantumisista kärsinyt Pöysti on parhaimmillaan KooKoon ykköslaitureita, mutta on selvää, että ex-KHL-jyrä tarvitsee aikaa palatakseen huippukuntoonsa. Viime kaudella HIFK-kasvatti pelasi KHL:ssä vain kuusi ottelua, ja hän palaa arviolta kouvolalaisten vahvuuteen vasta syyskuun alussa.

Ruotsalaispuolustaja Jacobsson on puolestaan sivussa 6-8 viikkoa, joten kapealla materiaalilla operoivan KooKoon startti liigakauteen ei ole helpoimmasta päästä.

Joukkueen urheilutoimenjohtaja Jarno Kultanen sanoo, ettei KooKoo ala hätiköimään pelaajarintamalla tässä vaiheessa kautta.

– Meillä on nyt se määrä pelaajia kuin halusimmekin, mutta totta kai seuraamme, kuinka runko tulee pysymään kasassa kauden aikana. Harvemmin koko kautta vedetään samalla nipulla, ja loukkaantumisiin pitää aina pystyä reagoida, Kultanen kommentoi.

Miehen sanoista voi päätellä, ettei välitöntä pelaajatarvetta ole. Mutta jos Kouvolassa lähdettäisiin pelaajamarkkinoille, olisi Kultasen mukaan tarjolla vielä hyviä pelimiehiä.

– Ei se tässä vaiheessa kautta paljon vaivaa toisi, pelaajia on kyllä tarjolla. Mutta tällä hetkellä menemme näillä, hän painotti.

KooKoosta löytyy tällä kaudella lukuisia mielenkiintoisia nuoria pelaajia, joilta voidaan odottaa vastuunkantoa. On lähes selvää, että KooKoon menestys riippuu paljolti nuorten pelaajien onnistumisesta. Miikka Pitkänen, Mikko Virtanen, Sami Tamminen, Santeri Salmela, Arttu Pelli, Ville Järvinen ja kumppanit ovat kaikki potentiaalisia pelaajia, mutta heistä täytyy myös löytyä vastuunottajia pitkän kauden aikana.

– En kuitenkaan näkisi, että menestyksemme on riippuvainen nuorten pelaajien onnistumisesta. Lähtökohtaisesti meidän nuoret pelaajat taistelevat viimeisistä pelipaikoista, Kultanen kertoi oman mielipiteensä.

– Me olemme hankkineet myös kokeneita pelaajia. Muun muassa (Siim) Liivikin ja (Toni) Kähkösen muodossa.

Kouvolalaisten pelaajarunko näytti pitkään suhteellisen heikolta. Kärkinimet puuttuivat, mikä ymmärrettävästi aiheutti närää KooKoo-fanien keskuudessa. Kultanen ja kumppanit ovat kuitenkin tehneet hyvää työtä kesän aikana, ja joukkue saikin haalittua heinäkuun puolella Jake Newtonin ja Michael Keräsen. Elokuussa joukkueeseen tuli vielä Patrick Bjorkstrand.

Keränen katsoi pitkään muita vaihtoehtoja, mutta KooKoo veti lopulta pisimmän korren. Onhan KooKoon päävalmentajana Tuomas Tuokkola, joka piiskasi Kerästä Ilveksessä kaudella 2013-14, kun taitava hyökkääjä palkittiin liigan parhaana pelaajana.

– Michaelin kanssa olimme keskusteluyhteydessä pitkään, mutta heinäkuun lopulla hän sitten päätti jäädä Suomeen, ja KooKoo oli hänelle hyvä vaihtoehto, Kultanen kertasi hankintaprosessia.

Kesän yllättävin siirto oli kuitenkin Jake Newtonin paluu Suomeen. Monipuolinen jenkkipuolustaja ihastutti Vaasan Sportin paidassa kaudella 2015-16, mutta hän päätti purkaa sopimuksensa ja suunnata Tshekkiin, missä mies vietti viime kauden. Newton kertoi, että sopimuspurun taustalla oli henkilökohtaisia syitä. Suomen synkkä talvi oli yksi syistä Kalifornian kasvatille.

– Me keskustelimme hänen kanssaan läpi ne asiat, jotka johtivat Vaasasta lähtemiseen. Pelaaja halusi tässä tapauksessa itse tulla takaisin Suomeen. mikä oli meille tärkeintä.