KooKoolla kova kohtalo

Kouvolassa kiehui keskiviikkona, vaikka Sumulaaksoon oli saapunut jo kauden neljännen kerran vain kakkosella alkava määrä katsojia.

Kouvolalaisyleisön ja KooKoo-valmennuksen kuumeneminen KalPa-ottelun tapahtumista oli helppo ymmärtää.

"Uuden tulkinnan mukaan pelaajan luistin saa olla maalivahdin alueella maalivahdin takana, jos se ei häiritse maalivahtia."

KalPan maalivahti Niko Hovinen näytti siirtäneen maaliaan tahallaan saadakseen pelikatkon, kun kiekko oli jäänyt maaliinsa tiukasti nojanneen Hovisen olkapäälle. Videotarkistuksen tuloksena todettiin maalin olleen ilmassa viitisentoista senttiä ennen kuin kiekko tipahti maaliviivan yli. Hovinen ei myöskään saanut tilanteesta jäähyä maalin tahallisesti siirtämisestä, jota KooKoo-luotsi Tuomas Tuokkola käytti toissijaisen tuomion perusteenaan.

Jesse Mankinen laukoi puolestaan KalPan voittomaalin isäntiä ärsyttävästi viimeisellä sekunnilla. Kaikki KooKoon pisteet ryöstäneen voittomaalin ajaksi merkittiin 59.59.

Tuokkolan mukaan Mankinen oli maalivahdin alueella häiritsevästi jo ennen Jussi Timosen laukauksen tuloa.

- Uuden tulkinnan mukaan pelaajan luistin saa olla maalivahdin alueella maalivahdin takana, jos se ei häiritse maalivahtia. Tässä tilanteessa kävi niin, tulkitsi Kouvolassa otteluvalvojana toiminut Tomi Pekkonen.

Tuokkola ja maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen kuittasivat aikansa näkemyksiään Pekkolalle, mutta olivat rauhallisia heti virallisimmassa kommenteissa.

- No, tilanteet on tarkistettu ja todettu. Turha niihin on jäädä piehtaroimaan, Tuokkola totesi.

Kauden 11. maalinsa tehnyt Mankinen survoi voittomaalin takatolpalta paluukiekosta KooKoo-puolustaja Mikko Lehtosen todistaessa aitiopaikalta.

- Haastoimme sarjan kärkijoukkueen hyvin 50 minuutin ajan. Loppuhetketkin joka äijämme oli oikealla puolella tilannetta, mutta viimeinen maila vain jäi pelaamatta pois, Tuokkola kiteytti.