KooKoolla käsitämätöntä epäonnea - "Harmittaa niin perkeleesti"

Viikonlopun tuplapelien ensimmäinen KalPan ja KooKoon kohtaaminen ei savolaisyleisöä villinnyt, kun paikalla oli vain rapiat 2700 katsojaa, mutta Niiralan monttuun olisi ehdottomasti kannattanut kömpiä. Yhdeksän maalin rypistys kun sisälsi vauhtia ja vaarallisia tilanteita ihan koko rahalla.

Illan tarina oli lopulta vierasjoukkue KooKoo, joka menetti jälleen yhden maalivahdin sairastuvalle. Samu Perhonen loukkaantui toisen erän kahdeksannella minuutilla ja leikki jäi kesken. Alun perin ykkösveskariksi kaavailtu Juha Järvenpää ei ole pystynyt pelaamaan koko kaudella ja Järvenpään tuuraajaksi hankittu Leland Irving loukkaantui hänkin puolitoista viikkoa sitten.
Lisäksi sivussa on liuta kenttäpelaajia, joukossa kapteeni Josh Green.

- Joskus voisi rouva Fortunakin hymyillä meille. Irving loukkaantui ihan mitättömän näköisessä tilanteessa ja sama juttu Perhosella. Kumpikin tekee kuitenkin joka kerta hirvittävän työn ollakseen valmis ja lämmittääkseen kroppansa peliä varten, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola murehti.

KooKoo oli illan aikana kahteen otteeseen kahden maalin tappioasemassa (0-2 ja 1-3), mutta kimmersi lopulta 4-3 -johtoon Terry Broadhurstin osumalla kolmannen erän puolivälissä. KalPa kuitenkin iski väkisin tasoihin kuudella viittä vastaan. KalPassa marras-joulukuussa kuukauden keikkapestin heittänyt, tällä haavaa ottelukohtaisella sopimuksella KooKoota palveleva Niko Hovinen joutui antautumaan reilut puolitoista minuttia ennen loppua.

- Hovinen on tullut porukkaan hienosti mukaan. Paljon kiertänyt, kokenut ammattimies, Tuokkola luonnehti.

- Mutta aika pitkä se on, hän murjaisi.

Me ei anneta periksi.

Voittomaalikisan ainoa onnistuja oli Janne Keränen, joten kaksi pistettä jäi Kuopioon 5-4 -lukemin.

- Harmittaa ihan perkeleesti! Yksi huono siirtokiekko "kuusvitosessa" ja siitä KalPa tasoihin, Tuokkola sadatteli, mutta löysi nopeasti positiivistakin.

- KalPa on pirun kova joukkue, ei täältä niin vain pisteitä haeta. Tämä oli meiltä kuitenkin todella hieno taistelua tämän loukkaantumissuman keskellä. Kolme veskaria on telakalla ja lisäksi kuusi kenttäpelaajaa, mutta me ei anneta periksi, Tuokkola linjasi.

Jossiteltavaa jäi myös jatkoajan tilanteesta, jossa KalPa-vahti Denis Godla kaatoi läpi rynnistäneen Anrei Hakulisen. Godla sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen, kun KooKoo-leirin mielestä siitä olisi kuulunut rangaistuslaukaus.

Se mököttäminen mua vähän harmitti.

Silti realiteetit hieman lämmittivät, vaikka tappio kirveli.

- Joulun jälkeen pelattiin tänään ensimmäisen kerran täydellä neljällä ketjulla, Tuokkola huomautti.
Ennen pitkää ja pimeää kotimatkaa KooKoon koppi oli synkkä ja hiljainen.

- Se mököttäminen mua vähän harmitti. Tietysti tappio ottaa päähän, mutta tämä oli hieno taistelu meiltä kuitenkin, päävalmentaja korosti.

- Nyt nautitaan öisestä bussimatkasta kotiin ja ollaan huomenna ilmaispelissä valmiina, hän viittasi lauantaiseen, KooKoon yhteistyökumppaineiden kustantamaan KalPa-kohtaamiseen viitaten.

Sarjataulukon kannalta kolmen pisteen voiton karkaaminen ei tehnyt KooKoolle hyvää. Pääkilpailijoista SaiPa, Ilves, Sport ja Jukurit rouhaisivat kaikki täydet pistepotit perjantain kierrokselta. KalPakin otti sen verran osumaa, että TPS epi pisteen lisää eroa kamppailussa runkosarjan kakkossijasta.