KooKoo värväsi jälleen nuorisolupauksen Turusta

KooKoo vahvistaa rivejään TPS:stä siirtyvällä puolustaja Miro Keskitalolla, 21. Sopimus kattaa kuluvan kauden. Siihen sisältyy optio kaudesta 2018–2019.

Miro Keskitalon paitaan tulee seuraavassa ottelussa hieman enemmän oranssia. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

- Miro haluaa urallaan eteenpäin ja halusi siirtyä meille isomman vastuun ja peliajan perässä. Loppu on miehestä itsestään kiinni, kommentoi KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen seuran verkkosivuilla.

Keskitalo on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari toissa kaudelta. Viime kaudella hän teki TPS:ssä 49 ottelussa 3+3 tehopistettä. Keskitalo on pelannut 95 runkosarja- ja viisi pudotuspeliottelua.

Kuluvalla kaudella Keskitalollre ehti kertyä neljä peliä ja yksi tehopiste TPS:ssä. Jokerien junioreissa pelannut vantaalaissyntyinen Keskitalo aloitti neljännen kautensa TPS:n liigaryhmässä.

KooKoo värväsi Turusta viimeksi lupaavaa juniorityövoimaa runsaat kaksi vuotta sitten, kun TPS:ssä pienessä roolissa ollut Mikko Lehtonen pakkasi muuttokuorman. Lehtonen, 23, lähti Kouvolasta täksi kaudeksi valmiina maajoukkuepelaajana Tapparaan.

- En päässyt Turussa sellaiseen rooliin, jonka olisin halunnut. Ei ole nuorena pelaajana järkevää, jos peliaika jää pieneksi, vaikka tietäisi pystyvänsä parempaan. Silloin on parempi katsoa, että olisiko muualla jotain parempaa tarjolla ja onneksi täällä oli, sanoo Keskitalo KooKoon haastattelussa.

- Olen kuullut, että KooKoossa tehdään hyvää työtä ja kehitetään pelaajia laadukkaasti. Ajattelin, että tämä on nyt hyvä steppi oman urani kannalta, kun pääsen pelaamaan ja näyttämään osaamiseni.

KooKoon puolustajista ovat loukkaantuneina Jyri Niemi ja Santeri Salmela. Tapparan Jere Rouhiainen ja freelancer Niko Tuhkanen pelaavat vain marraskuun alkuun voimassa olevilla sopimuksilla.