KooKoo tuo Tappara-lainat Tampereelle

Tapparan sopimuspelaaja, puolustaja Niko Tuhkanen pelaa kuluvan kauden loppuun KooKoon paidassa. Kuva: JP Mikola

Tapparan "Mestis-viikko" jatkuu maanantain Jukurit-voiton jälkeen KooKoon kohtaamisella. Kymenlaakson oranssimustat marssittavat Hakametsään myös Tappara-lainansa Niko Tuhkasen ja Miika Heikkilän.

Hyökkääjä Heikkilä pysyy KooKoossa ainakin helmikuun puoliväliin saakka. Heikkilän lainapestiä jatkettiin tällä viikolla helmikuun 14. päivään, eli Liigan siirtorajaan asti.

– Laina antaa meille tarvittavaa laajuutta joukkueeseen tammi–helmikuun otteluruuhkassa, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Heikkilä on pelannut oranssimustissa tällä kaudella viisi ottelua lainalla Tampereen Tapparasta. Lisäksi hyökkääjä on pelannut kuluvalla sesongilla 13 ottelua Tapparassa ja 16 peliä Mestis-joukkue LeKissä. Tapparalla on oikeus kutsua Heikkilä tarvittaessa takaisin Tampereelle.

Tuhkanen puolestaan pelaa Kouvolassa ja Tuomas Tuokkolan valmennuksessa koko tämän kauden. Tapparassa Tuhkanen oli kokoonpanossa seitsemässä ottelussa (0+0), kahdeksan ottelua KooKoon paidassa ovat tuoneet tilastoihin kolme syöttöpistettä. 

Ilveksestä tutun päävalmentajan lisäksi myös KooKoon maalipörssin jaettu kärkinimi Kai Kantola on Hakametsän yleisölle tuttu kasvo. Kantola on saldollaan 11+8 toisena kymenlaaksolaisten sisäisessä pistetilastossa. Kultakypärää kantaa Juha-Pekka Haataja (11+12).

Sarjataulukossa sijalla 13 olevan KooKoon saldo viidestä viime ottelusta on neljä tappiota ja yksi jatkoaikavoitto. Sarjakärki Tapparan kuuden pisteen sarjajohto on entisestään vankistunut . Kun laskentaan otetaan viiden viime kamppailun (4 voittoa, häviö paikallisvastustaja Ilvekselle) lisäksi pidempi ajanjakso, tusina edellistä ottelua on tuottanut vain yhden tappion.

Tappara–KooKoo Hakametsässä keskiviikkona 11. tammikuuta klo 18.30.