KooKoo laittoi Juutilaisen luutimaan puolustajana

KooKoon keskushyökkääjänä ensi kaudellakin jatkava Jan-Mikael Juutilainen pelaa illalla HPK:ta vastaan kauden kolmannen pelinsä puolustajana. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

KooKoon ja HPK:n runkosarja taitaa päättyä leppoisaan höltsäilyyn. Kokoonpanoissakaan ei olla aivan viimeisen päälle vakavissaan, kun kotijoukkueen keskushyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen, 29, lähtee lomille puolustajan tontin kautta.

KooKoolle peli on kauden viimeinen. HPK on jo takuuvarma viitonen, joten joukkueella on hyvin varaa lepuuttaa puolustuksensa johtohahmoksi kohonnutta Joonas Lehtivuorta.

- Kun puolustusosastolla on hieman vajetta, sinne on sopivaa laittaa sentteri. Meidän hommahan on ainakin hieman lähempänä puolustajan roolia kuin laitahyökkääjien pelaaminen. Sitä paitsi tämä on jo kauden kolmas pelini pakkina, Juutilainen hymähtää.

- Minulle sopii katsoa peliä välillä tästäkin perspektiivistä. Ymmärtää ehkä paremmin, miksei se syöttö aina tule sieltä niin ripeästi kuin toivoisi.

Juutilainen puolusti aiemmin kotipelissä Tapparaa vastaan alkukaudesta ja tuoreimmillaan viikko sitten Ilvestä vastaan kaksi erää, kun pakisto harveni kesken ottelun. Hän ei silti lupaa vielä kiihdyttää vaihtiin suoraan takaperin luistellen.

- Se ei ole vahvuuteni. Pitää yrittää pelata niin, ettei tarvitse lähteä paikaltaan takaperin luisteluun.

KooKoon kokoonpano oheni jo aiemmin, kun juniori-ikäiset puolustaja Arttu Pelli ja laitahyökkääjä Sami Tamminen siirtyivät loppukaudeksi Mestikseen.

Jokerien kasvatti Juutilainen on juurtunut Kouvolaan. Puolitoista vuotta sitten tehty kaksivuotinen sopimus pitää hänet KooKoon väreissä myös kuudennen kauden putkeen.

Joko olet kouvolalainen?

- Kai niin voisi sanoa. Emäntä löytyi pian tänne tultuani Inkeroisista, Jonathan täytti juuri kolme vuotta, kesällä syntyy toinen lapsi ja Mielakassa on talo, Juutilainen listaa.

Eli ainoa puute taitaa olla, ettei sopimus varmaankaan salli laskettua Mielakan rinteissä?

- Joo, kauden aikana ei saa käydä laskettelemassa. Pulkkamäessä olen kyllä Mielakassa ollut! Ja näyttäisi siltä, ettei laskettelemaan pääse enää nyt kauden päättyessäkään, katselee Juutilainen ikkunastaan.

Juutilaisen liigakaudet Kouvolassa ovat tuottaneet tehopisteet 6+6 ja 7+4. Nekin olisivat aivan riittävät, jos joukkueen menestys olisi ollut tällä kaudella hieman parempi.

- Onhan maaleja kiva tehdä, mutta kolmos- tai neloskentän rikkovassa roolissa ja alivoimapelaajana ne eivät ole minulle tärkeimpiä.

Mihinköhän katosi se KooKoolle Mestiksessä neljä kautta sitten 21 maalia latonut Juutilainen?

- Olin silloin laitahyökkääjä. Jari Kauppilan passeista oli helppo mättää maaleja.