KooKoo aloitti tyhjennysmyynnin – kärkikolmikko yhdellä ovenavauksella HIFK:hon

Kouvolasta kirkkaisiin valoihin. Kahden passin hyökkääjä Kai Kantola on kahden viime kauden aikana edustanut neljää eri liigaseuraa. Tämä kausi KooKoossa tuotti 14 osumaa, ja HIFK toivoo vireen jatkuvan. Viime kauden Kantola aloitti Bluesissa, kunnes palasi espoolaisten talousvaikeuksien vuoksi Ilvekseen, josta oli Bluesiin siirtynyt. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Hyökkääjät Jarkko Malinen ja Kai Kantola sekä puolustaja Ryan O’Connor siirtyvät loppukaudeksi Helsingin IFK:n paitaan. Toiseen suuntaan Helsingistä Kouvolaan siirtyvät hyökkääjät Panu Mieho sekä Miro-Pekka Saarelainen. Kauppaan liittyy myös muita ehtoja.

Panu Mieho on pelannut IFK:ssa 26 ottelua (2+1) ja Miro-Pekka Saarelainen 22 ottelua (2+1). Molemma pelaavat KooKoossa kevään lainapestillä.

Malinen on pelannut kuluvalla kaudella 40 ottelua tehoin 3+21, Kantola 50 ottelua pistein 14+9 ja O’Connor 44 matsia tehoin 6+15. Kantolan 14 maalia on xx, mutta plus-miinuslukema on lohduton –16. Se on koko SM-liigassa 513:nneksi heikoin ja selvästi huonoin niistä pelaajista, jotka ovat pelanneet koko kauden.

Vain ison osan kaudesta sivussa olleilla Ässien Juha Kiilholmalla (–17) ja Ilveksestä Sportiin siirtyneellä Joonas Vihkolla (–17) kausi on mennyt oman pään varjelemisen osalta enemmän vihkoon. 

– Kiitämme Malista, O’Connoria sekä Kantolaa yhteisestä taipaleesta ja jatkamme nyt eteenpäin näillä miehillä, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi seuran tiedotteessa.

KooKoo julkaisi tyhjennysmyyntiuutisen kanssa samaan aikaan toimitusjohtajansa Sakari Välimaan haastattelun. Välimaa pitää nyt tehtyjä pelaajakauppoja "valitettavana, mutta järkevänä".