Konkurssikypsä lentoyhtiö ei tuonut mutkia Jukurien Saksan-matkaan

Jukurit hakee arvokasta oppia Keski-Euroopasta. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Mikkelin Jukurit lentää ensi viikolla Saksaan, missä se leireilee viikon verran. Tällä viikolla Jukurien toimistolla puski kylmää hikeä, kun lentoyhtiö Air Berlin ilmoitti, että se on hakeutumassa konkurssiin. Jukuripoppoon Saksan-lennot olivat varattu juurikin Air Berliniltä.

Yli miljardin euron veloissa rypevä lentoyhtiö jatkaa kuitenkin toistaiseksi lentojaan, ja mikkeliläiset saavat pysyä alkuperäisessä matkasuunnitelmassaan.

– Siinä pysytään. Air Berlinillä pääsemme Saksaan, vakuutti Jukurien myynti- ja markkinointipäällikkö Joni Vesalainen.

Jukurit vierailee Saksassa Eisbären Berlinin harjoituskeskuksessa. Kansainvälisten harjoitusotteluiden lisäksi joukkue saa kasvattaa ryhmähenkeään ennen liigakautta ja saada uusia näkökulmia toimintaansa. Joukkueen jääharjoituksia vetää muun muassa Eisbären Berlinin päävalmentaja Uwe Krupp, joka muistetaan parhaiten Saksan maajoukkueen peräsimestä. Jukurien päävalmentaja Risto Dufva saa puolestaan jakaa filosofioitaan Eisbärenin joukkueelle.

Saksan-reissulta on tarkoitus hakea myös oppia toimistolle. Jukurien Vesalainen viettää aikaa Eisbärenin johdon kanssa ja vaihtaa ajatuksia seuratyöstä.