Konkarit lyttäsivät pronssipelin rajusti - "Täysin turha!"

Michel Miklik ratkaisi jatkoerässä pronssin JYPille. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto


Pronssipelin mielekkyydestä on puhuttu vuosikausia. Se on kamppailu, jota harva pelaaja sen enempiä janoaa, vaikka kauden päättäminen voittoon onkin toki mukavampaa kuin häviäminen.

HIFK tuli Hippoksen perjantai-illassa kerta toisensa jälkeen rinnalle, mutta JYPin ohi se ei päässyt. Lopulta Michel Miklik rätkäisi JYPin 6-5 -voittomaalin, kun jatkoerä oli vanhennut vain 45 sekuntia.

- Paska maku, harmittaa hävitä, muhkeat 3+2 tehot nakuttanut Juuso Puustinen tuhahti.

- Olihan se hurlumhei-peli ja halli melkein täynnä. Hyvä JYPille, sai vielä tehtyä tiliä. Mutta yleisellä tasolla olen sitä mieltä, että pronssipelit ovat täysin turhia, Puustinen tykitti.

- Meidän piti odotella tätä puolitoista viikkoa. Ei siinä ole mitään järkeä, hän maustoi.

Kokenut JYP-hyökkääjä Tuomas Pihlman oli samoilla linjoilla.

- Nyt on tietysti hyvä fiilis, kun kausi päättyi voittoon, mutta eihän näitä välttämättä tarvitsisi pelata, Pihlman sanoi.

Kenties liigan olisi syytä ottaa lusikka kauniiseen käteen ja kysyä pelaajien kantaa asiaan? Äänestys pystyyn ja enemmistön päätöksellä mennään?

- No toivottavasti. Toivottavasti siellä on nyt päättäjillä viisautta miettiä tätä asiaa. Ei haittaisi yhtään, vaikka tämä olisi ollut viimeinen pronssipeli SM-liigassa, Puustinen sanoi.

Pihlmanin kausi oli tahmea ja sopimuskin päättyi kotikaukalon perjantai-iltaan. Jatkosta JYPin omistajiin maaliskuussa liittynyt hyökkääjä ei halunnut sanoa vielä mitään.

- Varmaa on vain se, että nyt vedän vähän aikaa henkeä ihan kaikesta jääkiekkoon liittyvästä. Katsotaan sitten myöhemmin, mitä tässä ruvetaan tekemään, Pihlman totesi.