Konkarit äimän käkenä JYP-HPK:sta - "Tällaista en ole ikinä nähnyt"

J-P Hytönen (oik.) ja JYP jatkavat välieriin, HPK:lla alkoi kesäloma. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaikka pari erää näytti siltä, että JYP murjoo HPK:n jäänrakoon seitsemännessä puolivälierässä, kehkeytyi ottelusta melkoinen trilleri.

Eero Somervuori ja Juho Keränen kiskoivat hämäläiset maalin päähän päätöserässä, mutta sen lähemmäksi Kerho ei sitten kuitenkaan päässyt. Michel Miklikin (2) ja Joonas Nättisen osumat riittivät JYPille 3-2 -voittoon ja välieräpaikkaan otteluvoitoin 4-3.

- JYP on loistava joukkue ja ansaitsi jatkopaikkansa, summasi HPK-konkari Eero Somervuori rehdisti, vaikka ei Kerhonkaan välieräpaikka mikään vääryys olisi ollut.

- Aika kauan olen minäkin tätä peliä pelannut, mutta en ole ikinä ollut mukana näin tasaisessa pudotuspelisarjassa, hän lisäsi.

- HPK on hyvä joukkue, jossa moni pelaaja on vetänyt uransa parhaan kauden. Tasaisin ottelusarja, jossa olen koskaan ollut mukana, jokainen yksittäinen vaihtokin oli tasainen. Mutta meiltä löytyi karvan verran enemmän, tiivisti puolestaan JYP-kapteeni J-P Hytönen.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli luonnollisesti pettynyt, mutta erinomaista työtä tehneellä tulokasluotsilla ei ole mitään syytä laittaa päätä pensaaseen. Eikä myöskään hänen joukkueellaan.

- Pettymys tässä on päällimäisenä mielessä. Otetaan ne isommat analyysit myöhemmin, Pennanen totesi.

- Kova testi pelaajille, pelinopeus oli koko ajan sellaisella tasolla, että hetkeksikään ei voi nukahtaa. Ylpeä olen joukkueesta, mutta tietysti meillä oli tarkoitus mennä jatkoon, hän sanoi.

Kerho vetää nyt henkeä ennen ensi kauteen valmistautumista, JYP puolestaan jatkaa välieriin KalPaa vastaan.

- Mikäs sen hienompaa kuin KalPa! Kova on vastus jatkossakin, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen tuumasi.