Kommentti: Torstai on tiistaita viisaampi

Näennäiseksi jäi. Antti Pihlström ja Jason Demers kamppailivat kiekosta ottelussa, joka jäi kauas klassikoista. Tosipelit eli puolivälierät alkavat vasta torstaina. Kuva: HSP

Alkusarjan viimeinen ottelu ei kertonut Leijonien iskukyvystä mitään.

Tuskastelulle kannattaa kuitenkin lyödä stoppi ennen suurempia synkistelyjä. Merkityksetön mittelö ei tarjonnut tulkinnoille minkäänlaisia pohjia. Ei ainakaan hyviä. 

Koska Suomen ei tarvinnut voittaa, se ei voittanut – ei ottelua, eikä myöskään oman maalinedustan kaksinkamppailuja.

Halutessaan Kanada vähät välitti pesuohjeista ja löi pesukoneeseen yhtä aikaa sinistä ja valkoista. Kuvaavin kirjopesu nähtiin 4–1-maalissa, jonka Brayden Point käväisi hymyssä suin tökkäämässä neljän pönöttävän suomalaispelaajan keskeltä.

Se osuma paljasti illan ottelusta oleellisen. Antti Pihlström ei tehnyt elettäkään estääkseen Pointia, eikä se tuntunut haittaavan sen paremmin Pihlströmiä kuin vieressä kunniavartiossa värjötelleitä kolmea muuta suomalaispelaajaa. 

Ainakin suomalainen maajoukkuepelaaja tuntuu olevan sen verran inhimillinen olento, että panoksettomaan otteluun on mahdoton loihtia tappavaa taisteluvirettä. 

Voitontahtoa varmasti myös hillitsi tieto puolivälierien vastustajista.

Tiistai-illan voitto olisi tuonut Suomen puolivälierävastustajaksi kivikovan Venäjän, tappiolla tuli Kölnin lohkon ykkönen eli USA. No, kivikova on sekin.

Sekavan kuvan jättäneen Leijonajoukkueen kisa-arvosanoja on syytä pyöritellä toden teolla vasta torstaina – vasta silloin pelissä ovat mukana myös tunne ja panos.