Kolmen värisiä paitoja, kahden värisiä kypäriä – aina sama logo rinnassa

Kirveslogo on tässä kuvassa vähän piilossa, mutta Pekka Saravo on kantanut Tapparan paitaa jo 700 runkosarjaottelussa. Pitkän ja menestyksekkään uran pelannut puolustaja kukitettiin Pelicans-ottelun alkajaisiksi. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tapparan 37-vuotias puolustaja Pekka Saravo saavutti torstaina kunnioitettavan rajapyykin. Illan Pelicans-ottelu on Saravolle 700. runkosarjaottelu Liigassa. Mikä poikkeuksellista, kaikki 700 ottelua ovat yhden ja saman seuran paidassa.

Tapparan historiassa vain Janne Ojanen on aiemmin yltänyt 700 otteluua. Liigan kaikkien aikojen pistekuningas pelasi kirves paidan rinnassaan kasvattajaseurassaan 876 runkosarjaottelua. 

Saravon 700 ottelua yhdessä ja samassa SM-liigaseurassa on koko Liigan mittakaavassakin poikkeuksellinen saavutus.

Puolustajasta tuli viides pelaaja, joka on saavuttanut Liiga-historiassa 700 ottelun rajapyykin vain yhtä joukkuetta edustaen. Ojasen jälkeen listalla ovat Ässien Pasi Peltonen (827), Ilveksen Raimo Helminen (750) ja uraansa yhä jatkava SaiPa-kapteeni Ville Koho (723).

Saravo debytoi Liigassa 14. syyskuuta 2000 paikallispelissä Ilvestä vastaan. Avausmaali pääsarjatasolla syntyi samalla tulokaskaudella mutta eri kalenterivuoden puolella, verkko venyi tammikuussa 2001 HPK:ta vastaan.

Saravo pelasi finaaliotteluissa kolmena vuonna peräkkäin vuosina 2001–03. Täysosuma tuli kolmannella kerralla keväällä 2003, jolloin kirvesrinnat voitti Suomen mestaruuden.

Ilman koukkausta Ruotsiin Saravo hätyyttelisi jo tuhannen ottelun haamurajaa. Vuosina 2005–09 Saravo pelasi Elitserienissä Luulajan ja Linköpingin riveissä yhteensä 208 ottelua. Ruotsin vuosinaan hän kuului myös Leijonien MM-miehistöön. Palkintokaapissa on MM-hopeaa vuodelta 2007 ja -pronssia 2006.

Syksystä 2009 Saravo on edustanut Tapparaa. Toisen Suomen mestaruutensa puolustaja voitti keväällä 2016. Saavutuksiin lukeutuvat myös viisi SM-hopeamitalia.

Liiga-uransa 699 ottelussa Saravo on kirjannut pisteet 50+78=128. Torstai-ilta eli 700:s ei vielä avauserässä tuottanut lisätehoja. Tappara johtaa toiseen erään lähdettäessä Jani Lajusen ylivoimamaalilla Pelicansia vastaan 1–0.

Pekka Saravo (oik.), Teemu Nurmi ja Dominik Hrachovina ovat tällä kaudella pukeneet päälleen myös sinisten ja valkoisten paitojen lisäksi perinteikkäiden pelihousujen värisen Tappara-paidan. Saravon uran varrella kirvesrinnoilla on ollut kahden värisiä kypäriä, valkoisia ja sinisiä. Kuva: Jukka Rautio