HIFK:n Selin: Kokoonpanot vasta ensi viikon asia

Ari-Pekka Selin on HIFK:n uusi päävalmentaja.

Kiinnostuksella mietitään jo, miten HIFK:n uusittu valmennusjohto aikoo peluuttaa uusittua joukkuetta ja millaisin kokoonpanoin joukkue pelaa. Mutta päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli alkuviikosta vielä vaitonainen tulevista kokoonpanoista. Niiden miettiminen on vasta ensi viikon asia.

Joukkue palasi maanantaina omaehtoiselta harjoitusjaksoltaan yhteisharjoituksiin. Maanantaina edessä olivat testit ja tiistaina oltiin jäällä ja pelailtiin sen jälkeen jalkapalloa. Tuleva kausi ja sen paineet tuntuivat vielä olevan kaukana.

Niin oli ”Atunkin” kohdalla. Hän oli saattanut viettää heinäkuussa jopa lomaa mm. sukulaisia tapaamalla, mutta kausi oli jo mielessä.

– Päiviä on vähän. Ohjelmamme on rakennettu nousevaksi kohti liigaa. Ensi viikon lopussa olemme Tampere Cupissa, jossa kohtamme perjantaina Pelicansin ja sitten lauantaina on sijoitusottelu. CHL-viikollamme pelaamme ensin tiistaina KooKoon kanssa ja sitten lähdemme Ruotsiin ja Saksaan ennen kotipelejämme. Ensin on kolme harjoituspeliä, jotka tietysti otetaan tosissaan, sitten neljä kilpailupeliä, joiden jälkeen alkaakin liiga, hän sanoi.

Ruotsissa HIFK kohtaa Brynäsin 25. päivä ja kaksi päivää myöhemmin Saksassa Münchenin. Ennen liiga-avausta vastassa kotona ovat Brynäs syyskuun ensimmäinen päivä ja taas kaksi päivää myöhemmin München. Lohkon neljäs joukkue puolalainen Cracovia kohdataan sitten vasta lokakuussa.

Noissa CHL-peleissä pitäisi olla jo ”täydessä iskussa”.

– Kokoonpanojen kanssa ei hätäillä. Tämän viikon asia on saada arki oikealle tasolle. Ensi viikolla mietitään kokoonpanoja Tampere Cupia varten. Kaikki testit menivät ok. Tuloksia saadaan tällä ja vielä ensi viikolla. Kaikki näyttää siltä, että meillä on virkeän ja nälkäisen oloinen ryhmä. Hyvillä mielin tunnutaan palanneen omatoimiselta jaksolta, Selin sanoi.

HIFK:n kokoonpanoa on jo arvosteltu siitä, ettei sillä ole taitoja etenkään ”kynäilyyn”, mutta Selin on eri mieltä.

– Meillä on monipuolisesti erilaisia taitoja. Meillä on laadukas ja tasainen ryhmä. Saamme varmasti neljä hyvää kenttää.

Entä kuka pelaa kenen kanssa?

– Meillä on uudet valmentajat ja uusi joukkue. Mitään paikkoja ei ole jaettu, ja se on hyvä asia. Joukkueessa on kovaa kilpailua. Ensimmäiset kokoonpanot tehdään ensi viikolla ennen Tampereen pelejä, ”Atu” jatkoi.

HIFK:n tämä viikko on pyhitetty harjoittelulle. Kokoonpanojen miettiminen on vasta ensi viikon asia. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto