Kokkonen taistelee paikasta visiirijoukkueessa

Vajaa vuosi sitten Jukureissa 15 vuoden ja yhdeksän kuukauden ikäisenä ennätysnuorena liigadebyyttinsä pelannut Mikko Kokkonen harppasi perjantaina täysveristen liigapakkien joukkoon.

Mikko Kokkonen ei halua enää palata pelaamaan kokomaskissa. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Kokkonen pelasi liki 18 minuuttia (17.34), kun Jukurit avasi kauden kotitappiolla KalPalle 0-3.

- Kyllä nyt alkaa tuntua, että olen oikea liigapakki. Esityksemmehän jäi kaikilta puolin vajaaksi, mutta omalta osaltani huomaan kehitystä tapahtuneen, Kokkonen kuvaili.

Jukurien valmentajat tuntuvat jakavan pelaajan näkemyksen.

Jukurien yhdeksästä puolustajasta Ville Hyvärinen, Keni Karalahti ja Ville Räsänen eivät mahtuneet kokoonpanoon. Koko kolmikko on terveenä. Henri Auvinen oli seiskapakkina lämmittäen koko pelin penkkiä ilman sekunninkaan peliaikaa.

- Kamppailutilanteissa tarvitsen lisää kokemusta, kuvaili Kokkonen mielestään suurimman puutteensa.

- Tänään oli paljon mukavampi pelata kuin debyyttiottelussa viime lokakuussa, kun nyt ei ollut mitään sählinkiä ympärillä, kuvaili kuin varkain ensimmäisen täyden ottelunsa pelannut Kokkonen.

Debyytti vuosi sitten rajoittui viiteen vaihtoon peliajalla 2.50. Silläkin Kokkosesta tuli SM-liigan runsaan neljän vuosikymmenen mittaisen historian nuorin kaukaloon asti päässyt pelaaja, kun tilastosta lasketaan pois kakkosmaalivahdit.

Pelin jälkeen kestäneessä 20-minuuttisessa palaverissa pukukopissa mikkeliläisjoukkueelle taisi selvitä, että muutoksia kokoonpanoon lauantaiseen kotipeliin Pelicansia vastaan tulee varmasti.

- Taistelen pelipaikasta niin pitkään kuin pystyn, hymähti Kokkonen, kun puheeksi tulivat mahdolliset keikat A-juniorien peleihin tai mahdollisesti jossain vaiheessa kautta lainapakiksi Mestikseen.

- Niissä joutuisin käyttämään kokomaskia. Liigaa saan pelata visiirillä, Kokkonen muistutti.

- Meille on arvokasta, että Mikko pelasi. On hänelläkin vielä energiaa vapautettavana suorituksiinsa, mutta pelin tulos ei ollut Mikosta kiinni, kuvaili valmentaja Risto Dufva.