Kokenut kiekkomies uuden edessä - Päävalmentajaksi Japaniin!

Kaksitoista kautta JYPin ja yhden kauden KalPan valmennusyhmissä työskennellyt Ari-Pekka Siekkinen lähtee päävalmentajaksi Japaniin, Aasian liigaa pelaavan Nikko Icebucksin peräsimeen. Pesti on ainakin alkuun yhden kauden mittainen.

- Kontakti tuli alun perin Ilveksen kautta, Ilves on heidän ystävyysseuransa Suomessa. Icebucks halusi sinne nimenomaan suomalaisen valmentajan, Siekkinen kertoi.

- Seura olisi halunnut lähteä liikkelle kolmen vuoden projektista, mutta totesin itse, että katsotaan nyt yksi kausi ensin, hän lisäsi.

Siekkinen ei kuitenkaan sulje pois pidempääkään pestiä.

- Eihän sitä koskaan tiedä. Sehän voi olla vaikka viisi vuotta tai sitten vain puoli vuotta, heinäkuussa Japaniin muuttava Siekkinen, arveli.

Uusi työpaikka on kokeneelle kiekkomiehelle loikka kohti tuntematonta. Siekkinen ei ole aiemmin toiminut päävalmentajana eikä valmentanut ulkomailla. Pelaajauralla tutuiksi tulivat kotoisen SM-liigan ohella Ruotsin, Saksan ja Italian pääsarjat.

- Olin ajatellut, että voisin ehkä lähteä jonnekin ulkomaille apu- tai maalivahtivalmentajaksi ja sitten tuli tällainen mahdollisuus. Tämä meni ihan nappiin, Siekkinen kehui.

Viime kaudella yhdeksän joukkueen Aasian liigassa kuudenneksi sijoittunut Nikko Icebucks on kiekkokartalla Siekkiselle vielä melko tuntematon suuruus.

- Sen tiedän, että työmoraali ja into harjoitella on kova, mutta viisikkopeli ei aina tahdo pysyä kasassa. Juuri tätä puolta minut haluttiin kehittämään, hän kertoi sanoi.

- Kiinan ja Etelä-Korean reissut lennetään ja osa kotimaan pelimatkoista myös. Sen käsityksen sain, että omistaja lyö kyllä touhuun riittävästi rahaa, hän lisäsi.