Koho palaa kaukaloon, Carsonin kausi ohi

SaiPan Ville Koho pelaa tiistaina KalPaa vastaan kauden ensimmäisen ottelunsa. Koho aloitti liigauransa jo kaudella 2001–02. Uran 706 runkosarjaottelua ovat tuoneet tehot 85+131–216. Uran toistaiseksi tehokkain kausi on ollut 2013–14, jolloin sentteri keräsi peräti 37 (10+27) tehopistettä ja sai tililleen myös kolme A-maaottelua. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

SaiPaa yhtä soittoa jo kuusitoista liigakautta edustanut Ville Koho pelaa tiistaina kauden ensimmäisen ottelunsa. Yli 700 pääsarjapelin keskushyökkääjä-konkari on kokoonpanossa, kun SaiPa kohtaa Kisapuiston kotiottelussaan KalPan.  

Treenipelivaiheessa loukkaantunut Koho on ollut toipilaana sivussa koko alkukauden

– Palaan hyvällä mielellä kaukaloon. Pääsen taas tekemään sitä työtä mistä tykkään ja nautin, Koho kommentoi paluutaan.

Kohon come backin vastapainoksi SaiPan leiristä kuuluu myös kielteisiä uutisia. Brett Carson joutuu operaatioon ja hänen osaltaan kausi 2016–2017 on ohi. Carson loukkaantui ennen joulua HIFK-ottelussa Henri Tammisen taklauksesta. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä, mutta kookkaan puolustajan ottelu jäi kesken jo avauserässä.

Isokokoinen (193 cm(103 kg) puolustaja ehti luutia lappeenrantalaisten takalinjoilla 30 ottelua, joissa hän kokosi 8 (3+5) tehopistettä, kärsi 12 jäähyminuuttia ja nettosi plusmiinussaldon –7.

Viime kaudella Carsonin plus-miinuslukema oli +18, eli samaa kivikovaa tasoa kuin hyökkääjä David McIntyrellä  (+19) sekä kahdella muulla puolustajalla Simon Backmanilla (+18) ja Johan Larssonilla (8+18).

SaiPan kausi on kokonaisuudessaan ollut alavireinen. Se näkyy sarjataulukon jaetun jumbosijan lisäksi katsojamäärissä. Yleisökeskiarvo on koko Liigan alhaisin, 3144. Vielä viime kaudella väkeä kävi Kisapuistossa liigaseuroista seitsemänneksi eniten. Keskiarvo oli satoja silmäpareja suurempi kuin tällä kaudella eli 3818.

Yhdenlainen pohjakosketus koettiin viimeisessä kotipelissä ennen joulua, kun HIFK veti lehtereille vain 2810 katsojaa. Sen ottelun jälkimainingingit saivat aikaan sen, että SaiPa tiedotti laittamalla oluen kotipeleissään alennusmyyntiin. Samalla seura tekee muitakin katsojia houkuttelevia huojennuksia hintoihin.

Joukkue on voittanut viidestä viime kamppailustaan vain yhden. Viime keskiviikkona SaiPa nujersi Ilveksen Tampereella väkevän vierasesityksen päätteeksi.