Kirvesmies Koivisto nakuttaa pisteitä

Huumaavasta syksystä nauttineet Jukurien kannattajat ovat hämmästelleet syyskaudella, miten ihmeessä Lukko saattoi päästä puolustaja Miika Koiviston lähtemään Raumalta.

Jukurien ylivoimaiseksi ykköspakiksi osoittautunut Koivisto on urakoinut pariinkin kertaan yksittäisessä ottelussa yli puolituntisen ja kellottanut peliaikakeskiarvokseen 27.09. Kauden avausneljänneksellä eli ensimmäisten 15 ottelun aikana Koivisto ei hävinnyt kertaakaan osuuttaan pelistä tasakentällisin!

- Loukkaannuin Lukossa heti syksyllä CHL-pelissä ja jouduin leikkauspöydälle, joten olin sivussa, kun tämän kauden joukkueen runko oli jo varmaankin lyöty lukkoon. Palasin kaukaloihin vasta tammikuussa, Koivisto perustelee.

Olkapäävammahan se taisi olla?

- Jaa, niin ainakin Kiekkoareena muistaakseni uutisoi, Koivisto virnistää.

Ainakin Savon suunnalla voidaan olla tyytyväisiä, että Sport sai liigapaikan vasta kaudeksi 2014-15. Vaasalaiskasvatti Koivisto ehti startata maailmalle ja KalPan väreihin keväällä 2012 tuoreena Mertiksen tuplamestarina.

"Täytyy myöntää, että joukkueemme lisäksi olen yllättynyt omastakin syksystäni. Vastuuta on ollut tarjolla enemmän kuin uskalsin kesällä toivoa."

- Olin Vaasassa varastomiehenä pakkaamassa laivan moottoreita Kiinaan. Kun veti kahdet harjoitukset päivässä ja niiden väliin neljän tunnin työvuoron, tiesi jotain tehneensä. Oli helppo ajatella, että liigasopimukseen tartuttaisiin, jos sellainen jostain tulisi tarjolle.

KalPasta tuli, eikä kummankaan osapuolen tarvinnut katua Koiviston kolmea kautta Savon sydämessä.

Lukossa usko ei vain riittänyt Koiviston kiekollisiin taitoihin vuoden sopimusta pidemmälle. Mikkeliin Koivisto ilmestyi vain vuoden pahvin allekirjoittaen, eikä sitäkään päätöstä ole tarvinnut katua. Jollei hän ole allekirjoitustaan vielä uudelleen vetänyt mihinkään, on agentilla varmasti nipussa monta tarjousta ensi kaudesta.

Joko Jukurit on tehnyt tarjouksen ensi kaudesta?

- On tehnyt.

Koivistolle ei ole suuri ongelma vaihtaa maisemaa. Hänen pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva tyttöystävänsä opiskelee fysiikkaa Kuopiossa.

- Viime kesän kuuden kuukauden loma menikin aika monessa osoitteessa. Taisivat rivitaloni naapurit Mikkelissä jo hermostua kesällä, kun noin viisi kertaa kahdeksan metrin laajuinen pihanurmeni pääsi hieman kasvamaan.

Elleivät loukkaantumiset tule vaivaksi, on selvää, ettei Koiviston tarvitse aikoihin etsiä varsinaisen koulutuksensa mukaisia töitä kirvesmiehenä.

- Harjoitellaan vaikka kokoamalla Ikean kalusteita. Siinä hommassa saa kirvesmieskin hermonsa menemään.

Jukurien ykköspakkiparissa Antti Jaatisen kanssa pelaava Koivisto on Jaatisen kanssa myös alivoiman aloittavana pakkina sekä ylivoimakentässä neljän hyökkääjän rinnalla, kuten myös toinen ylivoiman puolustaja Marko Kauppinen.

Koivisto on Jukurien pistepörssin nelosen heti ykkösketjun kolmikon takana pistein 2+11. Plusmiinuksessa Koiviston saldo (16-12) +4 riittää joukkueen kolmoseksi puolustaja Valtteri Hietasen ja laitahyökkääjä Janne Ritamäen takana.

- Täytyy myöntää, että joukkueemme lisäksi olen yllättynyt omastakin syksystäni. Vastuuta on ollut tarjolla enemmän kuin uskalsin kesällä toivoa. Kunhan saisimme kaikki käännettyä kurssimme muutaman heikon pelin jäljiltä.