Kirjekuorikeissi sai Lukon käymään kirjanpitonsa läpi

Tommi Kovasella oli jäähyväispelissään käsissään paitsi tyhjä kirjekuori, myös Lukon kannattajayhdistyksen Raumam Boikkatte huivi. Kuva: Elmeri Elo

Tommi Kovasen ja Jenny Rostainin kirjoittama Kuolemanlaakso julkaistiin torstaina. Perjantaina iltapäivällä kirjan kustantanut Bazar tiedotti, että heti ilmestymisestä seuraavana päivänä kirjasta otettiin toinen painos.

– Kuolemanlaakso sai heti ilmestyessään suuren mediahuomion Tommin tarinan dramaattisuuden ja avoimuuden vuoksi, kustantamon johtaja Markus Lähdesniemi kertoo tiedotteessa.

Suurimman mediahuomion sai kirjekuori, jonka kanssa Kovanen esiintyi Mikkelin jäähallin jäällä hyväntekeväisyysottelussaan.

Kuori oli tyhjä, mutta yleisölle kerrottiin rahasumma, jonka Lukko oli lahjoittanut hyväntekeväisyyteen. Kirjenkuoren antaminen sovittiin Lukon toimitusjohtajan Timo Rajalan pyynnöstä.

Kyseessä oli rahamäärä, jonka Lukko oli käyttänyt, jotta se oli saanut liigajoukkueensa Mikkeliin pelaamaan ottelua.

Se oli Lukon näkökulmasta panos, jolla se osallistui tapahtuman järjestämiseen. Ottelulla kerättiin rahaa Mikkelin Kalevankankaan jäähallin joustokaukaloon.

Kyseinen ottelu pelattiin vuonna 2014. Torstaina Rajala antoi eri medioille kommentteja, joissa hän arvioi summan suuruudeksi 3 000–5 000 euroa.

Perjantaina Lukon johto selvitti asian perinpohjaisesti.

– Me olemme tarkistaneet kirjanpidostamme, että kustannukset ovat Rajalan ilmoittaman 3 000–5 000 euron haarukassa. Sen minä voin taata, Lukon puheenjohtaja Ari Salmi painottaa.

Rajalan mukaan summa on 3 500 euroa.

– Minulle on nyt selvinnyt, että myös Mikkelin jäähalliyhtiö on osallistunut kustannuksiin. He ovat maksaneet yhden ruokailun ja osan majoituksesta, Salmi kertoo.

Mikkelin jäähallin toimitusjohtaja Anssi Kaipainen kertoi perjantaina Iltalehdelle, että järjestäjät kustansivat pelin jälkeen ruokailun ja kaikkien pelaajien majoitukset.

– Meidän joukkueemme ja toimihenkilöidemme majoitus maksettiin puoliksi, Rajala täsmentää.

– Olimme siellä yhden yön, emme kahta kuten jossain on mainittu. Majoituskustannusten jakaminen oli sovittu etukäteen, ja siitä on sähköpostit tallella.