Kiinasta Kouvolaan – Pöysti KHL:stä KooKoon riveihin

Tuomas Tuokkolan onnistui vakuuttaa Eetu Pöysti KooKoon menestysmahdollisuuksista ja urheilullisesta ilmeestä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Positiivinen muuttoliike Kouvolaan jatkuu tällä kertaa Pekingistä ja Kuopiosta: hyökkääjät Eetu Pöysti ja Miikka Pitkänen siirtyvät KooKoon riveihin.

Pöystin sopimus on yksi- ja Pitkäsen pesti kaksivuotinen.

– Haluamme olla syksyllä entistä pelinopeampia ja luisteluvoimaisempia. Eetu ja Miikka sopivat tähän palapeliin mainiosti, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Pöysti, 28, on pelannut kolme viime kautta KHL:ssä Helsingin Jokerien ja kiinalaisen Kunlun Red Starin joukkueissa. Liigakaukaloista työteliäs laitahyökkääjä on tuttu HIFK:sta ja Espoon Bluesista. Pöysti on nähty myös alle 18- ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa sekä A-maajoukkueessa Euro Hockey Tourilla.

– Eetun edelliskausi päättyi epäonniseen loukkaantumiseen, joten mies on täynnä nälkää ja näyttöhaluja. Hän on kovissa liemissä meritoitunut ammattilainen, mutta silti vielä nuori pelaaja, urheilujohtaja Kultanen luonnehtii.

Pöystille pitkä poissaolo on ollut kova paikka.

– Ikävä jääkiekkoon on niin kova, että en ole pystynyt edes katsomaan MM-kisoja. Ärsyttää niin paljon, kun en ole itse päässyt hetkeen pelaamaan, Pöysti sanoo.

Edellisen kerran Pöysti on nähty liigajäillä Espoon Bluesissa kaudella 2013-2014. KooKoosta Pöysti kyseli Mikael Kurjelta ja Ari Vallinilta, lopullisesti hyökkääjän vakuutti puhelinkeskustelu päävalmentaja TuomasTuokkolan kanssa.

– Olen kuullut KooKoosta pelkkää hyvää, joten ei tarvinnut hirveästi miettiä, kun sieltä osoitettiin kiinnostusta. Juttelin vielä valmentajan kanssa ja silloin tiesin, että tuonne minä haluan. Puhuimme Tuokkolan kanssa siitä, mikä on minun tämänhetkinen tilanne, minkälainen joukkue on kasassa ja millaista lätkää hän haluaa pelattavan. Kuulosti minun korvaan todella hyvältä, mitä hänellä oli sanottavana, Pöysti kertoi KooKoon tiedotteessa.

Pitkänen, 21, päätti edelliskautensa SM-hopeaan kasvattajaseuransa KalPan paidassa. Hyökkääjä teki ensimmäisellä kokonaisella Liiga-kaudellaan 15 tehopistettä ja pelasi pudotuspeleissä yhtä lukuun ottamatta KalPan kaikki ottelut.

- Miikka on taitava ja nuori hyökkääjä, joka hakee Kouvolasta suurempaa vastuuta ja seuraavaa askelta urallaan. Meillä on hyvä kattaus mielenkiintoisia, lujasti töitä tekeviä ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia ja Miikka on yksi heistä.

KooKoolla on nyt kasassa 24 pelaajasopimusta, joiden lisäksi joukkue etsii vielä yhteensä neljää pelaajaa.

KooKoon sopimustilanne:

Juha Järvenpää, 2018 (2019)
Samu Perhonen, 2018

Arttu Pelli, 2018
Robin Jacobsson (SWE), 2018
Mikko Jokela, 2018
Santeri Salmela, 2018
Veeti Vainio, 2018
Henrik Forsberg, 2019
Ville Järvinen, 2019
Emil Kristensen (DEN), 2018
Peetro Seppälä, 2018

Sami Tamminen, 2018
Toni Hyvärinen, 2018
Jarkko Immonen, 2019
Eero Savilahti, 2018
Jan-Mikael Juutilainen, 2018
Olli Korhonen, 2018
Mikko Virtanen, 2018
Anrei Hakulinen, 2018
Toni Kähkönen, 2019
Tomi Leivo, 2019
Miikka Pitkänen, 2019
Eetu Pöysti, 2018
Ville Vainikainen 2018 (2019)