Kiekollinen pakki Kärppien toivomuslistan kärjessä

Harri Aholla on riittänyt kiireitä.

Sähköpostit singahtelevat, puhelin laulaa. Whattsappia, tekstareita...

Liigaseurojen urheilutoimenjohtaja elävät juuri nyt vuoden kiireisintä aikaa. Kiireet loppuvat ainakin vähäksi aikaa keskiviikkona keskiyöllä, jolloin tämän kauden siirtoikkuna menee lopullisesti kiinni.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho pystyy vastamaan puhelimeen vasta sen jälkeen, kun se oli ollut nelisen tuntia varattuna.

Toimittajan kysymykset eivät Ahoa yllätä.

Tuleeko Kärppiin uusi pelaaja tai uusia pelaajia? Onko tarjouksia sisässä?

– Tunnusteluja ja haarukointia on tehty, Aho muotoilee.

Toivomuslistan kärki on selvä.

– Kiekollinen ja pelaava pakki, joka voisi olla vaikka kakkosylivoimassa, mutta toki hänen pitää osata myös puolustaa, hän jatkaa.

"Hän (Miika Koivisto) on kiinnostava pelaaja ja pelannut huikea kauden, mutta siirto ei ole meistä kiinni, emmekä voi roikkua vain hänessä. Ja on turha mennä asioiden edelle."

Julkisuudessa on spekuloitu nimillä Miika Koivisto (Jukurit), Mikko Lehtonen (KooKoo), Jesse Virtanen (Lukko) ja Steven Seigo (Lukko). Lehtonen teki tiistaina sopimuksen Ruotsin HV-71:een, ja koska Lukolla menee juuri nyt niin lujaa, viisi voittoa kuudesta edellisestä ottelusta, pudotuspeleihin edelleen hamuava joukkue ei halua päästää alakerran voimahahmoja riveistään.

Siis onko Kärppien uusi pelaaja Miika Koivisto, jota on huhuttu Ouluun myös ensi kaudeksi?

– Hän on kiinnostava pelaaja ja pelannut huikea kauden, mutta siirto ei ole meistä kiinni, emmekä voi roikkua vain hänessä. Ja on turha mennä asioiden edelle, Aho muistuttaa.

Jos Jukurit häviää tiistaina ja Sport samaan aikaan voittaa, sillä voisi olla merkitystä Jukurien suunnitelmiin ja Koiviston vapautumiseen.

Tuleeko Kärppiin uusi pelaaja?

– Olen toiveikas, etta tulee. Onko sitten yksi tai useampia, toivottavasti huomiseen mennessä kaikki saadaan sovittua. Tänään tiistaina tuskin mitään tapahtuu.

"Kärpistä sairaslistalla ovat puolustuspäässä Lasse Kukkonen, joka saa kevytkipsin kädestään viikon päästä sekä Taneli Ronkainen, jonka paluuta voidaan odotella 2–3 kahden viikon päästä."

Onko mahdollista, että uusi pelaaja olisi hyökkääjä?

– Pakki on toivomuslistalla ykkönen, ja kaikki tehot satsataan siihen.

Se on jo selvää, että vahvistus tulee Kärppiin joko KHL:stä tai kotimaisesta Liigasta, koska näistä liigoista ei voi pudota. Näin ollen Ruotsi, Saksa ja Sveitsi putoavat laskuista pois, koska siellä pelataan vielä armottomia karsintoja sarjaportaalta toiselle.

Kärpissä uuden pelaajan tai uusien pelaajien sisäntulo voi tarkoittaa sitä, että ovi käy myös toiseen suuntaan.

– Sitä on kuitenkin mahdoton ennakoida, Aho alleviivaa.

Kärpistä sairaslistalla ovat puolustuspäässä Lasse Kukkonen, joka saa kevytkipsin kädestään noin viikon päästä sekä Taneli Ronkainen, jonka paluuta voidaan odotella 2–3 kahden viikon päästä

Hyökkääjistä päävammojaan parantelevat Saku Mäenalanen ja Jesse Saarinen. Parhaassa tapauksessa Saarinen pelaa jo torstaina Kouvolassa ja Mäenalanen ensi viikolla. Mikael Ruohomaa palaa kaukaloihin maaliskuussa.

Kärppien viimeinen ottelu runkosarjassa on lauantaina 11. maaliskuuta Lahdessa Pelicansia vastaan. Loput 14 joukkuetta pelaavat viimeisen kierroksen maanantaina 13. maaliskuuta.

Pudotuspelit alkavat ns. säälipleijareilla, joiden pelipäivät ovat 15.3., 16.3. ja 18.3. Kahdella voitolla selviää puolivälieriin, jotka alkavat 21. maaliskuuta.