Kiekkostudio – Tapparan kultavalmentaja Tapola: "Pienet asiat eivät meitä hetkauta"

– Oho, täällähän kuvataan, hämmästyi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola tullessaan ennalta sovittuun aikaan Kiekkoareenan haastatteluun.

Niin kuin hämmästyksestä voi päätellä, kyse on uudesta aluevaltauksesta. Kiekkoareena aloittaa viikottaiset studiokeskustelut. Ensimmäisenä vieraana on itseoikeutetusti hallitsevan mestarijoukkueen päävalmentaja Jussi Tapola, jonka vetämiä valmistavia harjoituksia myös seurasimme.

Perjantai-ilta alkaa Tapparan joukkueen ja koko oranssin yhteisön kannalta ikimuistoisesti, kun viime kauden mestaruusviiri nostetaan kattoon komean rivistön jatkoksi. 

– Mestaruuden hyvä puoli on se, ettei se sieltä mihinkään häivy, vaikka uusi kausi alkaa. Meidän pitää tuolla joukkueessa ymmärtää, että sillä ei ole näihin uusiin peleihin mitään merkitystä. Se on ollut ja se on hieno saavutus, viirikin nousee vielä kattoon, mutta jäällä siitä ei saa yhtään anteeksi – pikemminkin päinvastoin, Tapola muistuttaa.

– Toiveita ja odotuksia on vaikea kohdentaa. Meillä on hyvä peli alla ja pääsemme hyvästä tilanteesta liigastarttiin, Tapola sanoo ja viittaa sunnuntain CHL-otteluun, joka Tapparan oli pakko voittaa varsinaisella peliajalla. Sen joukkue myös teki.

– Joukkue osoitti luonnetta, ja tuli se tarvittava painepeli oikeaan vaiheeseen, Tapola pohjustaa.

Avomielisessä studiohaastattelussa Jussi Tapola korostaa kovan luonteen ja periksiantamattomuuden merkitystä. Tapola kertoo, miten kovien lähtijöiden korvaaminen on onnistunut, millä mallilla Tapparan pelitavan hiominen on ennen runkosarjan alkua. Kameran edessä paljastuu myös se, miksi jääharjoitukset päättyivät pienryhmäpalavereihin ja millaisissa koostumuksissa niitä pidettiin.

Tapola ottaa kantaa myös Kiekkoareenan kohua nostattaneeseen elokuiseen haastatteluun, missä hän kertoi olevansa huolissaan nuorten pelaajien joukkopaosta Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin.

Katso ja kuuntele, millä ilmeellä mestari lähtee alkavaan runkosarjaan! 

Kuvaus ja editointi: Joona Vainio