Kiekkoliiga valitsi odotetusti – Hiltusesta puheenjohtaja

 

Kuva, jonka Liiga (@liiga.fi) julkaisi

 

Jääkiekon SM-liiga Oy on valinnut uudeksi hallituksen puheenjohtajakseen Heikki Hiltusen, 54. Espoossa asuva Hiltunen on Vaasan Sport Oy:n hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja. Hän on toiminut myös Mestistä hallinnoivan Jääkiekon Sarjaseurat ry:n puheenjohtajana vuosina 2013–14.

– Ryhdyn hallituksen puheenjohtajaksi innolla. Minulla on ollut tilaisuus olla mukana jääkiekossa seurajohtajana Vaasan Sportissa viimeisen kahdeksan vuoden ajan. Tänä aikana olen nähnyt ja oppinut seurajohtamisen arjen kantapään kautta. Nyt minulla on kova halu viedä suomalaista jääkiekkoa eteenpäin kotimaisilla ja kansainvälisillä areenoilla, Hiltunen kertoo Liigan tiedotteessa.

Uusi puheenjohtaja toimi taajuusmuuttajia valmistaneen pörssiyhtiö Vacon Oyj:n varatoimitusjohtajana 12 vuotta. Nykyään Hiltunen on Vaconin ostaneen tanskalaisen Danfoss konsernin Danfoss Drivesin globaalista myynnistä, markkinoinnista ja asiakaspalvelusta vastaava johtaja.

Uudessa hallituksessa jatkavat Harvia Oy:n toimitusjohtaja Tapio Pajuharju, HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Laine, Tamhockey Oy:n puheenjohtaja Heikki Penttilä, Scandia Rentin aluejohtaja Risto Jalo ja Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen.

Liigahallituksen kokoonpano kasvaa viime vuodesta yhdellä, kun Hiltusen lisäksi uusia jäseniä ovat Pekka Ilmivalta ja Lasse Aho. Varatuomari Ilmivalta on rahapeliyhtiö Veikkaus Oy:n vastuullisuusjohtaja ja johtokunnan jäsen. Hän on toiminut aikaisemmin myös Lahden Pelicans Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Yhteiskuntatieteiden maisteri Aho on puolestaan panimo- ja virvoitusjuoma-alalla toimivan Olvi Oyj:n toimitusjohtaja.

Hiltusella on laaja kokemus urheilumarkkinoinnista sekä asiakkaana että palvelun tarjoajana.

– Edustamani yritykset ovat olleet vahvasti mukana urheilun sponsoroinnissa, sitä kautta minulla on runsaasti kokemusta urheilumarkkinoinnista asiakkaan näkökulmasta. Lisäksi Vaasan Sportissa olen ollut tarjoamassa yrityksille uusia mahdollisuuksia urheilumarkkinoinnin saralla. Näiden kokemuksien kautta, pystyn ymmärtämään paremmin yhteistyökumppanien odotuksia, Hiltunen avaa.

Uusi puheenjohtaja nostaa liigayhteisön digitalisoinnin yhdeksi isoksi tavoitteeksi.

– Osana Liigan strategiatyötä, meidän täytyy miettiä, miten saamme liigayhteisön siirtymään nopeammin digitaaliseen maailmaan ja toteuttamaan siellä uusia, entistä parempia asiakaskokemuksia. Digitaalisuus tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja Liigan tulee olla myös tällä saralla osaava yhteisö. Haluan olla tienraivaajana, jotta saamme tästä hyötyä asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja seuraajillemme. Uskon, että näin teemme tuotteestamme entistä mielenkiintoisemman, Hiltunen päättää.

Puheenjohtajuuden jättävä Vesa Puttonen siirtää viestikapulan Hiltuselle tyytyväisin mielin.

– Viimeisen kolmen vuoden aikana Liiga on säilyttänyt asemansa ylivoimaisesti suosituimpana sarjana Suomessa. Viime kevään pudotuspelien yleisöennätys osoittaa osaltaan, että Liiga kiinnostaa suomalaisia, Puttonen kertoo.

Liigahallitus 2016-17

Puheenjohtaja
Heikki Hiltunen

Jäsenet
Lasse Aho
Pekka Ilmivalta
Risto Jalo
Mikko Laine
Matti Nurminen
Tapio Pajuharju
Heikki Penttilä