Kiekkoareena valtaa kansainväliset kentät - NHL ja KHL mukaan tarjontaan

Patrik Laine on todennäköisesti kiinnostavin suomalainen jääkiekkoilija. Tapparan kasvatti aloittaa pian toisen NHL-kautensa Winnipeg Jetsin paidassa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Hakametsän perinteikkään jäähallin vaihtoaition reunukseen nojailee mies, jonka kasvot ovat varmasti tutut jokaiselle suomalaiselle intensiivisesti jääkiekkoa seuraavalle.

Patrik Lainehan se siinä, asiallisesti Winnipeg Jetsin harjoituspaita päällä. Tapparan kasvatti vaihtaa taas pian mannerta ja lähtee jatkamaan uraansa NHL-kaukaloissa.

Hän on juuri vetänyt treenit vanhassa kotikaukalossa. Yksin Laineen ei ole tarvinnut hikeä hankkia pintaan, vaan hän on päässyt mukaan Tapparan A-nuorten harjoituksiin.

Laine on hiljalleen tottunut siihen, että hänen kommenttinsa kiinnostavat mediaa. Nytkin edessä on toimittaja, joka taltioi haastattelua videolle. Kyseessä on Marva Median kustantaman Kiekkoareenan tuottaja Juho Pekka Mikola.

Asetelmassa on sentään jotain tavallisuudesta poikkeavaakin. Kiekkoareenan sisällön ydin on toistaiseksi ollut kotimainen liigakiekko.

Nyt kattaus monipuolistuu. Kiekkoareena laajenee seuraamaan NHL:ää ja KHL:ää, ja myös Leijonien otteet ja taustat saavat isomman roolin.

– Haemme uusia ulottuvuuksia, koska Kiekkoareenan suosio on selvästi huimassa nousussa. Laajentuminen valtakunnallisesti on onnistunut niin hyvin, että haluamme laajentua edelleen, Marva Median johtaja Reima Numminen iloitsee.

Mikola tietää, että laajentuminen antaa mahdollisuuksia palvella yhä useampaa kiekkokuluttajaa.

– Nuoret suomalaiset ovat lyöneet läpi monessa liigassa. Suomalaispelaajia on niin paljon isossa roolissa NHL:ssä, ja he kiinnostavat lukijoita, Mikola toteaa.

– Miksi emme sitten heistä kirjoittaisi? Varsinkin kun viime laajentuminen onnistui niin hyvin.

Päävastuun Kiekkoareenan NHL-sisällöstä kantavat kokeneet urheilutoimittajat Ilkka Palomäki ja Marko Leppänen.

Palomäki on aiemmin työskennellyt Ylellä ja Urheilulehdessä. Leppänen on entinen Länsi-Suomen urheilutoimituksen esimies, joka on toiminut Torontossa Ilta-Sanomien NHL-kirjeenvaihtajana.

Lisäksi Kiekkoareenan toimitukseen on kiinnitetty kolumnistina Tommi Kerttula, joka on toiminut Pelicansin ja Jukurien pelaajakoordinaattorina. Nykyään Kerttula on ruotsalaisen Örebron kykyjenetsijä.

KHL:ää varten Kiekkoareena on solminut yhteistyösopimuksen Viasatin kanssa. Viasat omistaa Jokerien otteluiden televisiointioikeudet Suomessa, mutta sopimus mahdollistaa videoiden käyttämisen myös Kiekkoareenassa.

– Kiekkosyksyn avaintermi on aktiivisuus, joten mekin haluamme olla aktiivisia ja tarjota lukijoille hyviä juttuja, Mikola toteaa.