KHL-seura karsii palkkakulujaan, Tappara täydentää takalinjojaan

Sarjakärki-Tapparan riveissä on tällä kaudella nähty 32 pelaajaa. Kahden passin puolustajasta tulee 33:s nimi kirvesrintojen rosterissa. Viime kevään finalistissa HIFK:ssa esimerkiksi on tällä kaudella nähty 40 nimeä. Kuva: JP Mikola

Tappara ei jäänyt odottamaan aivan viime hetkeen eli siirtoajan umpeutumiseen täydentäessään jo nykyisellään vahvaa joukkuettaan. Kirvesrinnat pestasivat runsas viikko ennen siirtoikkunan sulkeutumista puolustuspään täydennystä solmimalla loppukauden kattavan sopimuksen puolustajan Blake Parlettin kanssa.

Kanadan ja Kroatian passit omistava Parlett on 27-vuotias ja edustaa peliolemukseltaan ns. talonmiestyyliä. Tällä kaudella hän on tehnyt 54 ottelussa yhden maalin ja antanut kahdeksan maalisyöttöä. Yksinumeroisten tehopisteiden vastapainoksi jäähymäärä on kolmenumeroinen. 

KHL-pestinsä päättyessä Parlettin nimi löytyy idän ison ihmeliigan kakkossijalta. Jäähyjä ehti kertyä 116 minuuttia. Parlett siirtyy Tapparaan KHL-joukkue Medvescak Zagrebista, jossa hän on pelannut kaksi viime kautta.

Kroatian lisäksi Tappara saa täydennystä Kouvolasta. KooKoossa lainalla ollut hyökkääjä Miika Heikkilä palaa takaisin Tapparan vahvuuteen. Heikkilä pelasi KooKoossa 16 ottelua, joissa teki tehot 1+2.

Hakametsässä on ollut pelaajaliikennettä myös toiseen suuntaan. Tappara tiedotti viime viikolla, että seuraan kesken kauden tullut kanadalais-valkovenäläinen hyökkääjä Charles Linglet, 34, ei jatka seurassa. Konkari suuntasi Saksan DEL-seura Eisbären Berliiniin MM-kultavahti Petri Vehasen seurakaveriksi.

Myös naapuri-Ilves löysi pettymykseksi osoittautuneelle ulkomaanavulleen ottajan Saksasta. Brett Bulmerin, 24, uusi seura on DEL:n ERC Ingolstadt. Bulmerin saldo 23 ottelussa jäi 2+3=5 tehopistettä ja 57 rangaistusminuuttia. Tapparan Linglet keräsi samat tehot 2+3 yhdessätoista ottelussa.

Tappara pelaa tällä viikolla vain yhden ottelun, kun se kohtaa perjantaina Kärpät Oulussa. 

Ilves on tositoimissa kolmesti, kahdesti kaukalossa ja kertaalleen tänään tiistaina kokoussalissa. Pelilliset vastustajat ovat keskiviikkona Pelicans ja perjantaina Jukurit. Kummatkin kotiottelut ovat playoff-toiveiden kannalta elintärkeitä.