KHL:n pörssikärjessä jamaikalaisverta - hurja maalitykki iskenyt 12 häkkiä 6 pelissä

Ai kuka Ilja Kovaltshuk ja Pavel Datsjuk? He ovat toki aloittaneet tehokkaasti KHL:n, mutta varsinainen tykki löytyy Barys Astanan joukkueesta.

Hyökkääjä Nigel Dawes on pommittanut kahdeksassa ottelussa jo tehot 12+4=16. Hän johtaa pistepörssiä pisteellä ennen SKA Pietarin Kovaltshukia, joka on pelannut jo kymmenen ottelua ja tehnyt tehot 11+4=15.

Dawes, 32, on toki tiedetty tehokkaaksi aiemminkin. Hän on rikkonut 30 maalin rajan KHL:ssä kolmena viime kautena.

Dawesin taustat ovat hieman erilaiset kuin keskiverrolla KHL-pelaajalla. Kanadalaisen äidin ja jamaikalaisen isän poika syntyi Winnipegissä. Hän on kuitenkin pelannut Astanassa vuodesta 2011, ja tätä nykyä hyökkääjällä on Kazakstanin kansallisuuskin.

Dawes pelasi Kazakstanin paidassa viime kauden MM-kisoissa ja vuoden 2018 olympiaturnauksen karsinnoissa. Dawes on aiemmin edustanut Kanadaa nuorten MM-kisoissa.

– Kazakstan tuntuu kodilta. En koskaan ajatellut sanovani niin, mutta siltä se tuntuu, Dawes sanoi Sportsnetin jutussa.

Dawes pelasi NHL:ssä 212 ottelua. Viimeisenä Pohjois-Amerikan kautenaan (2010–11) hän edusti neljää seuraa: Atlanta Thrashers, Chicago Wolves, Montreal Canadiens ja Hamilton Bulldogs. Se riitti, ja hyökkääjä päätti suunnata itään.

– En ole pelannut missään niin pitkään kuin täällä. Minua ei lähetetä edestakaisin. Se on paljon helpompaa perheelle, hän sanoi.

Barys Astana on aloittanut ylipäätään kauden mainiosti. Se on voittanut kahdeksasta ottelusta kuusi ja johtaa Itäistä konferenssia.