Kevään pelaajatyhjennys nosti SaiPan tuloksen plussalle

Viime kaudella SaiPan logoa kantoi liigatasolla peräti 47 pelaajaa. Heistä vain yksi, puolustaja SImon Backman sai runkosarjassa tillilleen täydet 60 ottelua. Kuva: JP Mikola

Liiga-SaiPa Oy:n tilikauden 2016-2017 tulos oli 192 622 euroa. Yhtiön liikevaihto oli 5 183 770 euroa.

SaiPan puheenjohtajan Timo Tersan mukaan taloudelliseen tulokseen pitää olla vaikean kauden jälkeen tyytyväinen. Päättyneellä tilikaudella positiivinen tulos vaati vaikeita päätöksiä.

– Viiden pelaajan vuokraamisella muualle oli iso merkitys, että saimme käännettyä tuloksen positiiviseksi. Meidän tavoitteemme on olla kannattava. Urheilullinen menestys on se ykkösasia, mutta talous kulkee sen kanssa käsi kädessä, puheenjohtaja Timo Tersa korostaa.

Tersan mukaan kevään pelaajasiirrot olivat lopputilikauden tulosnäkymien kannalta erittäin tarpeelliset, mutta ajoituksessa oli epäonnea. Runkosarjan loppuvaiheissa SaiPa luistelutti kaukaloon joukkueen, jonka pelaajista vain yhdellä (Elmeri Kaksosella) oli enemmän tehopisteitä kuin alavireisen kauden pelanneen Lukon maalivahdilla Kaapo Kähkösellä. Lue tilastoerikoisuuksista tästä.

– Joukkue oli näkemyksemme mukaan pelaajakauppojenkin jälkeen iskukykyinen, mutta kukaan ei osannut odottaa kevään kaltaista loukkaantumissumaa, kun 5-6 pelaajaa tippui hetkessä pois.

Keskimäärin SaiPan runkosarjan kotiotteluissa kävi 3053 katsojaa. Tämän kauden pelaajabudjetti on sama kuin viime kaudellakin eli 1,8 miljoonaa euroa.

– Vaikea kausi näkyi liikevaihdon laskuna niin pääsylipuissa kuin oheismyynnissäkin. Tulos kääntyi positiiviseksi hyvällä operatiivisella toiminnalla, mutta myös siirtorajan lähellä tapahtuneiden pelaajasiirtojen ansiosta. Organisaatiossa ja joukkueessa tapahtui kauden alla ja sen aikana paljon muutoksia. Nyt muutokset eivät tuoneet odotettua urheilullista menestystä.

Alkavan kauden tavoitteeksi SaiPa ilmoitti perjantain tulosinfossaan 3 550 katsojan keskiarvon.

Tersa sanoo joukkueessa tapahtuneiden muutosten tuovan raikkautta tulevalle kaudelle.

– Joukkueessa on paljon potentiaalia. Kisapistossa nähdään varmasti vauhdikasta ja hyökkäävää jääkiekkoa tulevalla kaudella. Pelillinen menestys on aina tavoitteena, säilyttäen samalla taloudelliset toimintaedellytykset, Tersa sanoo.

Liiga-SaiPa Oy:llä ei kuuden peräkkäisen positiivisen tilinpäätöksen jälkeen ole pitkäaikaista velkaa. YLiiga-SaiPa Oy

SaiPa on perustettu 1948 ja Liiga-SaiPa Oy vastaamaan edustuskiekkoilusta vuonna 2000. Kausi 2017-2018 on seuran 43. kausi Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

Liiga-SaiPa Oy:n omistavat Timo Tersa (T.T.Rauta Oy), Jouni Okko (Okimar Invest Oy), Jussi Markkanen, Kari Koskimies, Teemu Toiviainen, Timo Tikkinen ja SaiPa ry.