Kemiläinen sivussa Tapparan kokoonpanosta

Tappara joutuu perjantain paikallispeliin Ilvestä vastaan ilman väkevän alkukauden pelannutta Valtteri Kemiläistä. Kirvesrintojen tehokkain puolustaja on Tapparan ilmoituksen mukaan sivussa parisen viikkoa. Nykykäytännön mukaan seura ei ilmoita, mikä vaiva tai vamma Kemiläisellä on.

Kemiläisen lisäksi Tapparan sairaslistalla on myös puolustaja Niko Tuhkanen.

Kemiläinen on kasannut alkukauden 16 pelaamassaan liigaottelussa komean määrän syöttöpisteitä. Lukemat 0+10 oikeuttavat koko Liigan puolustajien pistepörssissä sijalle. Tapparan toiseksi tehokkain pakki on ollut alkukaudella toinen uusi kasvo, Otso Rantakari, joka on 3+4=7 tehopistettä. Maajoukkuemies Aleksi Elorinne (2+3) on ollut takalinjojen kolmanneksi tehokkain.

Koko sarjan puolustajien pistetilastosta Kemiläinen löytyy sijalta seitsemän. Pakkien kärkikolmikon muodostavat Kärppien Shaun Heshka (3+9=12), Pelicansin nykyisin pakkina pelaava Marko Pöyhönen (1+11=12) ja Lukon Jesse Virtanen (3+8=11).

Jos mittarina käyttää plus-miinuslukemaa, Kemiläinen ja Rantakari (+4) ovat siinäkin Tapparan kärkikaksikko. Kokoonpanoon palaava Pekka Saravon "lämpömittari" näyttää lukemaa +3, Elorinnekin on pykälän plussalla (+1). Koko Liigassa puolustajista paras plus-lukema on HPK:n Oskari Mannisella, +9.

Tapparan loppuviikon ottelut pitävät sisällään myös juhlallisuuksia. Perjantai-iltana kultakypärä Henrik Haapala palkitaan ottelun alkuseremonioissa Liigan lokakuun parhaana pelaajana. Haapala johtaa koko Liigan pistepörssiä saldollaan 5+16=21. Ketjukaveri Veli-Matti Savinainen on pörssikakkonen pistein 10+7=17.

Ilveksen kultakypärää kantaa vasta 18-vuotias Otto Koivula, jonka 17 ottelun lukema on 6+5=11. Samoissa pistelukemissa ovat myös sairaslistalla pitkään oleva Teemu Rautiainen (9 ottelua, 5+6) sekä Ville Meskanen, joka on kasannut 5+6 pistettään 17 ottelussa. 

Tamperelaisilla on tilaisuus lyödä perjantai-iltana tolppien väliin torjujat, joilla molemmilla on nollapeli edellisestä ottelusta. Ilveksen Hannu Toivonen jätti Ässät keskiviikkona nollille, Tapparan Teemu Lassila puolestaan nollasi maaottelutauokoa edeltäneessä ottelussa HIFK:n.

Toivonen on noussut maalivahtitilastossa jo sijalle 3, jos mittapuuna on torjuntaprosentti (92,76). Kärjessä ovat Sportin Mika Järvinen (93,47) ja Ässien Ari Ahonen (92,91). Loistavan syksyn torjunut Tapparan Dominik Hrachovina (92,36) on prosenttivertailussa seitsemäntenä. Voittoprosenteissa sanavalmis tshekki on kakkosena TPS:n Aleksandar Georgijevin jälkeen.

Tappara–Ilves Hakametsässä perjantaina kello 18.30.