Keikkamies Hovisen hymy ei hyydy, mutta... - "Meinasin tulla hulluksi!"

Niko Hovisen tie vei tällä kaudella toviksi myös tämän illan vastustajan KalPan riveihin. Tässä juttukaverina Sami Kapanen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ankara on joskus reissumiehen osa. Niko Hovinen liittyi KooKoon miehistöön ottelukohtaisella sopimuksella keskiviikkona. Se on positiivista, että maalivahti pääsee harjoittamaan ammattiaan ja torjumaan kiekkoja, mutta muuten kausi on ollut melkoisen haastava.

Se alkoi KHL:n Medvescak Zagrebissa, kunnes sopimus purettiin loka-marraskuun vaihteessa. Parin viikon kuluttua seurasi reilun kuukauden pätkäpesti KalPaan loukkaantunutta Eero Kilpeläistä tuuraamaan. Kun Kilpeläinen kuntoutui, Hovinen jäi jälleen tyhjän päälle, vaikka kahdeksan ottelua sisältänyt pätkä Kuopiossa olikin vakuuttava.

- Viisi viikkoa meni ihan vaan kotona. Välillä meinasin tulla hulluksi, Hovinen puhisi Kouvolan Lumon-areenassa KooKoo-KalPa -taiston päätyttyä KalPan niukkaan 2-1 -voittoon.

- Tappio tietysti harmittaa, mutta ihan ok se meni, niin omalta osalta kuin joukkueeltakin, Hovinen luonnehti iltapuhdetta.

Hovinen sai KooKoo-tulikasteensa jo perjantaina Kuopiossa, kun Samu Perhonen joutui jättämään leikin kesken loukkaantumisen vuoksi. Kouvolalaisten ykkösvahdin Leland Irvingin pitäisi olla pelikunnossa 3-4 viikon kuluttua.
Hovisen tulevaisuus on siis taas täysin avoin.

- Sehän tässä on tietysti ykköstoive, että löytyisi loppukaudeksi seura jostain. Saa soitella, Hovinen huikkasi.

Meillä on Salmisaaren hallissa hyvät jäät. Zamboni-kuskeja ja muutama muusikkokin.

Pelihuumoriaan mies ei ole kuitenkaan menettänyt. Viiden viikon seuraton jakso sujui punttisalilla ja satunnaisilla jäillä. KooKoo on viimeisen viiden vuoden sisään Hoviselle jo 12. seura, joten kokenut veräjänvartija on tottunut tempoiluun.

- Joskus tuntuu siltä, että tämä on kuin kierre. Jos ei kesällä ole sopimusta mihinkään, niin sitten se on helposti pätkää pätkän perään, Hovinen toteaa.

- Tämä tuli nyt hyvään saumaan. Pääsen treenaamaan hemmetin hyvän maalivahtikoutsin (Kari Lehtonen) kanssa ja pääsen pelaamaankin.

Niin, ne aiemmat satunnaiset jäät. Hovinen sai pidettyä siellä yllä vireen, jonka perusteella viiden viikon poissaoloa joukkue-elämästä ei huomannut oikeastaan mistään.

- Meillä on Salmisaaren hallissa muutaman kerran viikossa hyvät jäät. Zamboni-kuskeja ja muutama muusikkokin. Kun niiden vetoja rupesi saamaan kiinni, niin tiesi, että pärjää täälläkin, Hovinen murjaisi.