Kavennus tuomittiin omaksi maaliksi - Vahalahti ja Mikkola menettivät syöttönsä

Sinne menee. Teemu Nurmi seuraa katseella, kun Valtteri Kemiläisen sisäteräpotku painuu Tuomas Tarkin ohi. Kuva: Esa Urhonen.

Teemu Nurmi nosti kolmannessa erässä Lukon maalin päähän ja JYPin iholle. Hän kavensi pelin 2-3:een, joka jäi lopputulokseksi.

Paitsi että ei oikeastaan kaventanut. JYPin kultakypäräpuolustaja Valtteri Kemiläinen sijoitti kiekon sisäteräpotkulla omaan maaliin.

Osuma merkittiin Nurmelle, koska hän oli viimeinen kiekkoon koskenut lukkolainen.

– Hauska maali tai ei, kyllä mä sitä yritin vääntää maaliin. Olin siinä maalin edessä, mistä ne maalit yleensä tehdään, Nurmi totesi.

Ville Vahalahti ja Ilkka Mikkola saivat osumaan ensin syöttöpisteet, mutta ne otettiin myöhemmin pois. Otteluvalvoja Sami Seppälä vahvisti lehdistötilaisuudessa, että tilanne katsottiin omaksi maaliksi. Niihin ei jääkiekossa merkitä syöttäjiä.

Syntyi maali miten tahansa, se viimeistään käynnisti Lukon kovan kirin. Raumalaiset löivät JYPin pesukoneeseen ja väänsivät linkousohjelman päälle, mutta kolmennen erän rumputuli ei tuonut enempää tulosta.

JYPin maalivahti Tuomas Tarkki torjui erässä 11 kertaa eli saman verran kuin Lukon veskari Ryan Zapolski koko pelissä. Päätöserässä Zapolski ei joutunut torjumaan kertaakaan.

– Nyt tehtiin hyvin hommia ja saatiin sen takia paljon paikkoja. Kyllä me joka pelissä yritämme luoda paikkoja, mutta tänään kieltämättä meni niin päin, että emme saaneet tarpeeksi montaa kertaa kiekkoa maaliin, Teemu Nurmi totesi.

– Välillä on voitettu huonolla pelillä, mutta nyt hävittiin hyvällä pelillä. Ei tässä auta päätä pensaaseen ruveta laittamaan.