Kausiennakko: Kouvolassa koko paletti uusiksi

Saattaahan sen joku kokea kihelmöiväksikin tilanteeksi! Kaakonkulmalla parissa seurassa tiedetään kyllä mitä kaudelta odottaa, tuttua ja turvallista muutamalla täsmähankinnalla. KooKoon kannattajat ovat täysin uuden edessä.

KooKoon maalilla oli viime kaudella pääsääntöisesti paniikki. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Kouvolalaisjoukkueen pakistossa on puolitoista viime kauden pelaajaa, hyökkääjistössäkin alle kaksi ketjullista. Jos maalivahti Juha Järvenpää palaa ykköstorjujaksi, maalivahtikin on ainakin viime kauteen verrattuna uusi.

Parhaat pistemiehet matkasivat uusiin maisemiin, osa jopa merkittävästi palkkapussiaan kasvattaen. Tehdyistä maaleistahan viime kauden seikkailu kellariosastolla ei johtunut, päästettyjä olisi pitänyt olla kolmisenkymmentä vähemmän.

Puolustaja Jyri Niemi ja hyökkääjä Michael Keränen tulivat Ilveksestä ja ovat muutenkin erittäin tuttuja ylöjärveläisvalmentaja Tuomas Tuokkolalle.

Palapelissä Tuokkolan etuna on se, että useampi palanen hyökkääjistössä sopii sekä sentterin että laiturin paikalle. Keränen, Patrick Bjorkstrand, Mikko Virtanen ja Siim Liivik ovat tottuneet tuoreeltaankin pelaamaan molemmilla paikoilla. Niin on myös Miikka Pitkänen, joka kuitenkin hankittiin KalPasta nimenomaan keskushyökkääjäksi. Jan-Mikael Juutilainenkin veti laidalla, tosin useampi vuosi sitten KooKoon Mestiksessä pelanneessa joukkueessa.

Yksi asia on selvä. Joukkuetta on rääkätty aivan eri tahtiin kuin vuosi sitten kaukalossa nähtyä KooKoota. Päivää vaille täyden välivuoden kaukaloista pitänyt maalivahti Juha Järvenpää on paras esimerkki kouvolalaispelaajasta, jonka posket on saatu liki kuopalle.

KooKoo voitti harjoitusotteluistaan vain yhden, Ässät jatkoajalla Porissa. Kouvolassa uskotaan, että tämä voi tietää hyvää.

Kaksi vuotta sitten ennen liigapaluutaan KooKoo hävisi kuusi ensimmäistä harjoituspeliään yhteismaalein 3-22. Seitsemän ensimmäisen liigapelin jälkeen tilillä oli neljä voittoa ja vain yksi ottelu, jossa joukkue oli jäänyt pisteettä!

Läpimurto: Santeri Salmela

Pari kautta liigapelaajaksi opiskellut Arttu Pelli, 21, ei ole enää takalinjojen ainoa KooKoo-kasvatti. Kuusankoskelainen Santeri Salmela, 17, on vahva ehdokas todellisen läpimurron tekijäksi jo tällä kaudella. Tilaisuus ottaa paikkansa on heti, koska loppusuoralla kohti kautta puolustajista ovat olleet sairaslistalla Robin Jacobsson, Veeti Vainio ja Henrik Forsberg.

Kivijalka: Ulkomaalaispuolustajat

Jos Jake Newton, Emil Kristensen ja kesän ensimmäisessä harjoituksessa useammaksi kuukaudeksi sairaslistalle joutunut Robin Jacobsson eivät hoitele hommaa, läskiksi menee. Jyri Niemi tyhjentää kyllä oman maalin edustaa, mutta hyökkäyssuuntaan kaivataan ulkomaalaisvoimin tapahtuvaa tasonnostoa.

Uhkakuva: Ykkösketju

Löytyykö sitä? Michael Keräsen ympärillehän sitä rakennetaan. Jos liigakaukaloiden muutaman kauden takainen paras pelaaja pystyy palaamaan Ilveksen tuonaikaiselle tehotasolleen, saavat muut toki keskittyä huoletta enemmän puolustamiseen. Viimeisessä harjoituspelissä Keräsen ketjua johti KalPasta saapunut Miikka Pitkänen. Toisella laidalla höyläsi myös uutta tulemista etsivä Toni Kähkönen.